Darphane İŞKUR üzerinden en az ilköğretim mezunu kamu işçisi alımı! Başvurular bugün bitiyor?

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 52 kamu işçisi alımı yapılacağına dair ilan yayınladı. Alım yapılacak kadrolardan başvuru sürecine ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, en az ilköğretim mezunu adaylar arasından istidam sağlayacak. İşte kamu işçisi alımı başvuru şekli...

Darphane İŞKUR üzerinden en az ilköğretim mezunu kamu işçisi alımı! Başvurular bugün bitiyor?
Darphane İŞKUR üzerinden en az ilköğretim mezunu kamu işçisi alımı! Başvurular bugün bitiyor?
GİRİŞ 28.01.2022 09:36 GÜNCELLEME 28.01.2022 09:38

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü İstanbul’da, Dikilitaş Mahallesi Yenidoğan Sokak No:55 Beşiktaş ve Orhantepe Mah. Tekel Cad. No:6 Cevizli Kartal adreslerinde bulunan işyerlerinde istihdam edilmek üzere 4857 sayılı İş Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 52 Kamu İşçisi alımı gerçekleştirecek. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden alımı gerçekleştirilecek adaylardan en az ilköğretim, en fazla ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olma şartı aranıyor. İşte kamu işçisi alımına ilişkin merak edilen detaylar...

Son Başvuru Ne Zaman?

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Kamu İşçisi alımı 24 Ocak 2022 tarihinde başlayıp 28 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek.

Darphane Kamu İşçisi Alımı

Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirecek. Şahsen, posta veya e-posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Alıma İlişkin Detaylar

1. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’da, Dikilitaş Mahallesi Yenidoğan Sokak No:55 Beşiktaş ve Orhantepe Mah. Tekel Cad. No:6 Cevizli Kartal adreslerinde bulunan işyerlerinde istihdam edilmek üzere 4857 sayılı İş Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 3 meslek için 52 kamu işçisi alımı yapılacaktır. 

2. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde işçi kadrolarına yerleşen adaylar 2 ay deneme süreli olarak yasal asgari ücretle göreve başlatılacaktır. 

3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenler ile kamu haklarından mahrum olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. 

4. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre ihtiyaç duyulan hizmet türlerinde işe alınacak işçiler, İŞKUR tarafından bildirilen ve talep şartlarına uygun açık iş sayısının (ilan edilen kadro sayısı) 4 katı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday arasından Genel Müdürlük tarafından gerçekleştirilecek sözlü (mülakat) sınav ile belirlenecektir. 

5. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır. 

6. Yerleştirme işlemi yapılan ve ataması yapılanlardan, 30 gün içerisinde göreve başlamayanlar (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç) ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanların ya da göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir. 

7. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

RESMİ İLAN METNİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...