Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS şartı olmaksızın personel alımı! Son başvuru ne zaman bitecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS şartı olmaksızın personel alımı için ilan yayınladı. Başvuru şartları ve düzenlenecek sınava dair detaylar ise haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS şartı olmaksızın personel alımı! Son başvuru ne zaman bitecek?
Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS şartı olmaksızın personel alımı! Son başvuru ne zaman bitecek?
GİRİŞ 29.10.2022 11:31 GÜNCELLEME 29.10.2022 11:31

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İç Denetçi Sertifika Eğitimine tabi tutmak üzere 35 Genel Katılımcı kontenjanından, 35 Bilgi Teknolojileri Kontenjanından olmak üzere 70 iç denetçi adayını belirlemek üzere sınav yapacak. Sınavdan başarı ile geçen adayların atamasını gerçekleştirecek olan kurum, adaylardan KPSS puan şartı istemiyor. Başvuru şartları ve tarihine ilişkin merak edilen tüm detaylara ise haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emeklilere ödeme 8 bin TL'ye ulaştı! Ziraat, HalkBank, VakıfBank, Akbank, QNB Yapı Kredi, TEBEmeklilere ödeme 8 bin TL'ye ulaştı! Ziraat, HalkBank, VakıfBank, Akbank, QNB Yapı Kredi, TEB 

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetçi alım sınavı ön başvuruları 7 Kasım 2022 tarihinde başlayıp 15 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. Adaylar 4. Cadde (Kazakistan Caddesi) No:112 Kat:4 Emek/Ankara adresindeki kurula şahsen veya posta yoluyla yapabilecek. Adayların başvuru koşullarını taşıyıp taşımadığı kontrol edildikten sonra asıl başvuru için adaylar ÖSYM’ye bildirecek. 

ÖSYM başvuruları yani asıl başvurular ise 24-24 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar başvurularını başvuru merkezinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından veya https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden sınav ücretlerini yatırarak başvurularını tamamlayabilecek. 

ÖSYM adına belirlenen sınav ücreti ise 400 TL.

T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2- En az dört yıl süreli eğitim veren yükseköğretim kurumları ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki eşdeğer eğitim kurumlarından birini bitirmek,

3- Aşağıda belirtilen süre zarfında 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa (Kanun) tabi genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde ( Kanuna ekli (I)-(IV)) sayılı cetvellerde yer alan kamu idareleri ile mahalli idarelerde çalışmış olma şartını yerine getirmek:

a) Yardımcılıkta geçen süreler dâhil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla denetim elemanı olarak en az beş yıl.
b) Yardımcılıkta geçen süreler dâhil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla uzman olarak en az sekiz yıl.
c) Araştırma görevliliğinde geçen süreler dâhil olmak üzere, doktora unvanını almış öğretim elemanı olarak en az sekiz yıl.
d) Müdür ve daha üstü unvanlarda en az sekiz yıl.
e) Hâkim, savcı, kaymakam, Dışişleri Bakanlığı meslek memurluğu, hukuk müşaviri, müşavir hazine avukatı, hazine avukatı, avukat, doktor, eczacı, diş hekimi, veteriner, mimar, şehir plancı, şehir ve bölge plancı ve muvazzaf subaylık ile komiserlik ve üzeri görevlerde sekiz yıl.
f) Fakültelerin; İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Harita ve Kadastro Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olarak “Mühendis” kadro unvanıyla en az sekiz yıl görev yapanlar aday belirleme sınavına katılabilirler.

4. Yukarıda belirtilen meslek mensuplarından lisans mezuniyeti Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği olanlar Bilgi Teknolojileri kontenjanı kapsamında sınava gireceklerdir.

5- Sınavın son başvuru tarihinden (15/11/2022) önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az elli puan almış olmak ya da ÖSYM Başkanlığı Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan bu puana denk bir puana sahip olmak,

6- Sınavın son başvuru tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından büyük olmamak (15/11/1977 tarihinden sonra doğanlar bu sınava başvurabileceklerdir.).

7- Uyarma ve kınama cezaları hariç disiplin cezası almamış olmak.

8- İç Denetim Koordinasyon Kurulunun (Kurul) belirlediği mesleki ahlak kurallarına ve kamuda uygulanan genel etik kurallara uygun özgeçmişe sahip olmak.

SINAV NE ZAMAN DÜZENLENECEK

Sınav Ankarada 24 Aralık 2022 tarihi saat 10.15’te başlayacak. 120 DK sınav süresi tanınacak olan adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

RESMİ İLAN METNİNE ULAŞABİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sayılı günler kaldı! Emekli maaşında son viraj enflasyon tahminleri belli oldu
En ucuz sıfır otomobillerin fiyatları belli oldu! İşte o liste