Barış masasına oturan İsrail'den ırkçı adım

Bir hafta önce Washington'da Filistinliler ile yeniden masaya oturan İsrail, müzakerelerin en zorlu konularından biri olan Yahudi yerleşimleri konusunda barış sürecini olumsuz etkileyecek bir adım attı.

Barış masasına oturan İsrail'den ırkçı adım
Barış masasına oturan İsrail'den ırkçı adım
GİRİŞ 06.08.2013 13:15 GÜNCELLEME 06.08.2013 13:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bir hafta önce Washington'da Filistinliler ile yeniden masaya oturan İsrail, müzakerelerin en zorlu konularından biri olan Yahudi yerleşimleri konusunda barış sürecini olumsuz etkileyecek bir adım attı.

İsrail kabinesi, uluslararası yasalara göre yasa dışı kabul edilen Batı Şeria'daki bazı Yahudi yerleşim birimlerine devlet desteği sağlanmasını kabul etti. Pazar günü toplanan kabine, ‘milli öncelikli bölgeler' listesine işgal altındaki Filistin topraklarında kalan 6 yerleşim birimini daha ekledi. Böylelikle listedeki Yahudi yerleşim yeri sayısı 91'e yükseldi. Listeye eklenen yerlere devlet bütçesinden ek ödenek sağlanıyor. İsrail, bu şekilde insanları, bu bölgelere taşınmaları için teşvik ediyor.

İsrail'in bu adımı Filistinliler tarafından kınandı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, kararı telin ederken, İsrail'i ABD arabuluculuğunda üç yıl aradan sonra başlatılan barış sürecinde engeller çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Filistinli müzakere ekibinde yer alan Hanan Aşravi de bu adımın barış müzakereleri üzerinde ‘yıkıcı bir etki' olacağını ifade ederken, "İsrail hem görüşme yapıp hem de bu görüşmelerin temel amacını ortadan kaldıracak, bu amaca zarar verecek kozları da elinde tutmak istiyor." dedi. Barış görüşmeleri, İsrail'in işgal topraklarındaki yasa dışı yerleşim birimi inşaatından vazgeçmemesi üzerine askıya alınmıştı. İsrail'in 1967 sınırları dışındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs sınırları içinde inşa ettiği yerleşim birimlerinde 500 bin Yahudi yaşıyor.



Zaman

YORUMLAR 2
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    şu kesindir. israil gibi eşkiya bir organizasyonla masaya oturulmaz.siz barış niyetiyle oturursunuz onlar sizi yok etmenin farklı yolları için oturur onun için bu çeteyle barış falan olmaz herkes bunu aklından çıkarsın atsın 5000 yıllık tarih var ortada bırakın son 50 yıllın her anına şahidsiniz.
    Cevapla
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİL NEDEN KORKUYOR?. islam ülkeleri emrine amade, dünyada etki altına alamadıkları devlet yok, güç azim çalışkanlık zeka o biçim buna rağmen neden korkuyor? israile tavsiyemiz, insanlığı bu kadar kendinizden tiksindrmeyin,yahudilik insanlığın temel dini dir, ibrahimi din dir, sizin hak bir dini neden bunca iğrenç yorumluyorsunuz, neden insanlara sevdirmiyorsunuz? bu dünyayı hiç bir dinin tek başına yönetmesi imkansız,zaten gerek de yok,din bir yana insanca yönetilmek istiyor dünya, museviliğe karşı değiliz karşı olduğumuz, birkaç faşistin dünyayada kendinede huzur vermemesidir, huzursuz ettikleri için dünya yahudilerden tiksiniyor ve hayat endişeleri başlıyor, bunca zulüm görmüş yahudiler başka insanlara zulmetmekten utan mıyor mu, gelin suriye,ırak,ürdun,mısır,lübnan, beyrut hepsiniin sınırlarını kaldıralım, allahın ortak yaptığı kudüsü,herkes kendi ibadet vaktinde kullansın, herkes birbirinden emin olsun,insanlıkta buluşalım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır