Gazze'de şehit sayısı bin 216'ya yükseldi

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı saldırılarda şehit Filistinliler'in sayısının bin 216'ya ulaştığı bildirildi.

Gazze'de şehit sayısı bin 216'ya yükseldi
Gazze'de şehit sayısı bin 216'ya yükseldi
GİRİŞ 30.07.2014 06:53 GÜNCELLEME 30.07.2014 07:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ÖLENLERİN 251'İ ÇOCUK

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in hava, kara ve denizden sürdürdüğü saldırılarında şu ana kadar 251'i çocuk, 94'ü kadın ve 50'si yaşlı bin 216 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

7 BİN KİŞİ YARALANDI

Kudra ayrıca saldırılarda bin 980'i çocuk, bin 175'i kadın ve 259'u yaşlı 7 bin kişinin yaralandığını aktardı.

'OLEY TÜM ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜK'
İsrailli aşırı sağcı bir gazeteci İsraillilerin Tel Aviv'deki "kutlamalarını" yayımladı. İsraillilerin sokaklarda "Oley! Yarın Gazze'de okullar tatil, çünkü bütün çocuklar öldü" şeklinde dans ettikleri belirtildi. Öte yandan ABD'de İsrail'i protesto eden ünlü Yahudi yazar ve bilimadamı Norman Finkelstein ile 20 arkadaşı gözaltına alındı. 

2 BİN 360 EV YIKILDI

Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, İsrail'in Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye yönelik saldırılarında 30 evin tamamen yıkıldığını, 40 evde ise kısmi tahribat meydana geldiğini söyledi. Bu sayıyla yıkılan ev sayısı 2 bin 360'a zarar gören ev sayısı da 23 bin 200'e ulaştı.

YORUMLAR 3
  • Ali YARAT 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah Kalplerinize korku salsın israil. Bedir Savaşında Allah C.C. nasıl müşriklerin kalbine korku saldı, İslam ordusunu 10 katı gördüler Rabbim bu israillilerin kalbine öyle bir korku versin ki, şuan ki korkularının binlerce katı korksunlar. O girdikleri sığnaklardan hiç ama hiç çıkamasınlar...
    Cevapla
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    bence durum ciddi manada vahim. bir yanda eli kanlı Müslüman katili işid ve diğer örgütlenmeler diğer yanda yine Müslüman kanı dökmeye devam eden bir İsrail diğer etrafımız henüz sessizliğini koruyor. bence bize Türklere evet Türklere düşen tek görev acilen sofistike sofistike silah üretmek kii bu vahşiler durmayacaklar biz elimizdeki tüm imkanları sessiz harekete geçirmeliyiz ve teknokentlerle,dışa bağımlı ortak üretimlerle zaman kaybetmemeliyiz zaman, çok acil silah üretmenin zamanı katletmek için değil kendimizi ve milletimizi korumak için. koruya bilirsek ne mutlu bize.nasıl bir dünyada yaşadığımızın farkındayız galiba ..............
    Cevapla
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah belanı vere israil. yapabileceğimiz tek şey bu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır