IŞİD işgal ettiği Kürt köylerini satıyor

Kobani'deki son duruma göre şehire Kürt güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmalar hafifledi.

IŞİD işgal ettiği Kürt köylerini satıyor
IŞİD işgal ettiği Kürt köylerini satıyor
GİRİŞ 23.11.2014 18:35 GÜNCELLEME 23.11.2014 18:38

IŞİD'in işgal ettiği Kürt köylerini 5 ile 10 bin dolar arasında sattığı ortaya çıktı. Köyleri satılan Ziraviklılar, talan edilen köylerinin Arap komşularına satıldığını belirterek, çetecilerin amacının halkları birbirine düşman etmek olduğunu söyledi.

Kobani'ye yönelik 15 Eylül günü tank, top ve ağır silahlar ile başlattığı işgali kapsamında 362 köyü işgal eden IŞİD şehirdeki Kürt güçlerinin direnişi karşısında ağır kayıplar vermeye başlayınca işgali altında ki Kürt köylerini satarak kaçtığı ortaya çıktı.

Sınırı aşarak Suruç’un Boydê köyüne yerleşen Kobani’nin güneyinde ki Ziravik köylüleri, köylerinin IŞİD tarafından Minbiç, Sirrin, Bab, Cerablus, Girê Spî (Til Ebyad), Raqqa gibi kentlerde konumlanan Araplara satıldığını ifade etti.

Kürtlere ait köylerin 5 ile 10 bin Dolar arasında satıldığını söyleyen köylüler, satılan köylerin aynı zamanda talan edildiğini söyledi. Köylüler, amacın DAİŞ saldırısına kadar kardeşçe yaşayan Arap ve Kürtlerin arasına bu yolla düşmanlık ekilmek olduğunu belirtti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 9
  • hayret 11 yıl önce Şikayet Et
    kürt güçlerinin direnişi karşısında mı????onlarca dünya devi ülkelerin son model uçaklarını ve bombalarını kimse görmüyormu.bu kobaneden aklımda kalan en bariz görüntü etek giyen adamlar
    Cevapla
  • vatandaş 11 yıl önce Şikayet Et
    ışıd iluminatinin yani masonların emrinde korulan bir örgüt islamla hiç bir alakası yok
    Cevapla
  • Sadece 11 yıl önce Şikayet Et
    Hani, islam devletiydi. Hani '' Allah '' için savaşıyordu. Şimdi de Allah için güya cihat ile aldığı yerleri satıyor. Soruyorum sizlere mücahit ve mücahideler. İslam devleti hangi yere kaça sattı tarihte bir çıkarında fetva olsun ;)
    Cevapla
  • Memed 11 yıl önce Şikayet Et
    Eğer haber doğruysa vay uyanık araplar vayy. Bedavadan mala mülke konma densizliği. Eee şimdi sorarlar size tabi İşid kimki ona güvenip mal alıyorsun.
    Cevapla
  • aynanız oliiim 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberin ne kadarini cidfiye almamiz gerektigini en ufak akil danismasiyla ortaya cikar. Hangi enayi topraga o kadar cok para verir. Kim yutar boyle bir haberiiii. Kürtler her yeri geri aliyorlar Su bir kesindir ki haberin yagmacilik birde bugday ile hayvanlarin degerli uretim makinelerin satildigi kesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ağaç kesen CHP'ye tepki: Lafa gelince çevreciler!
Bakan Şimşek güzel haberi duyurdu: Ciddi bir artış var