Mısır'daki siyasi mahkumlardan biri daha öldü

İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi üyesi Ramadan, tutuklu bulunduğu Zekazik hapishanesinde hayatını kaybetti.

Mısır'daki siyasi mahkumlardan biri daha öldü
Mısır'daki siyasi mahkumlardan biri daha öldü
GİRİŞ 10.11.2015 06:16 GÜNCELLEME 10.11.2015 07:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) üyesi Vahid Ramadan'ın, Nil Deltası'nda yer alan Eş-Şarkiyye ilindeki tutuklu bulunduğu Ez-Zekazik hapishanesinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Ramadan'ın eşi İzzet Atallah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 59 yaşındaki eşi Ramadan'ın Zekazik hapishanesinde tıbbi ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Atallah, eşinin karaciğer sirozu ve mide ülseri gibi birkaç kronik hastalığı bulunduğunu, duruşmalara hareket kabiliyetini yitirdiği için diğer mahkumların omuzunda taşındığını belirterek, mahkeme heyetinin bunu gördüğünü, tedavisi için savcılığa defalarca başvurmalarına rağmen taleplerinin yerine getirilmediğini ifade etti.

Eşine yöneltilen suçlamaların tamamen uydurma olduğunu savunan Atallah, eşinin önce 5 yıl hapis, 50 bin cüneyh (yaklaşık 6 bin dolar) para cezasına çarptırıldığını, karara yaptıkları itirazın ardından cezasının 1 yıl hapis ile 1000 cüneyhe (yaklaşık 120 dolar) düşürüldüğünü kaydetti.

Ramadan'ın, hapis cezasının bitmesinin ardından 17 Aralık'ta tahliye edilmesi bekleniyordu.

Ramadan'ın ölümüyle ilgili Mısır makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Mısır'da, "gayriinsani" ve sağlık hizmetlerinden tamamen yoksun olduğu ileri sürülen hapishanelerde başta İhvan üyeleri olmak üzere çok sayıda rejim muhalifinin hayatını kaybettiği iddiası ciddi boyutlara ulaştı. Bazı hukukçu ve muhaliflere göre, ülkedeki hapishanelerde şu ana kadar 40'ı siyasi olmak üzere 200'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Mısır makamları ise cezaevlerinde tıbbi ihmalin söz konusu olmadığını savunuyor.

YORUMLAR 3
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. inşallah o şehittir.
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin
    Cevapla
  • Ertantanngmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Açık açık ŞEHİD oldu diyecek kadar yüreğiniz yok mu? Kimden korkuyorsunuz?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!