İsrail'in başı yoksullukla dertte

İsrail nüfusunun yüzde 22'sinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı bildirildi.

İsrail'in başı yoksullukla dertte
İsrail'in başı yoksullukla dertte
GİRİŞ 09.12.2015 21:12 GÜNCELLEME 09.12.2015 21:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail Milli Sigorta Kurumu'nun yayınladığı 2014 Yıllık Yoksulluk Raporu'na göre, 1 milyon 709 bin 300 İsrailli yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Nüfusun yüzde 22'sine tekabül eden bu rakam, 2013 yılında ise yüzde 21,8 olarak açıklanmıştı.

Raporda yoksulluk sınırı altında yaşayan aile sayısı 444 bin 900, çocuk sayısı ise 776 bin 500 olarak açıklandı. Buna göre İsrailli çocukların yüzde 31'i yoksulluk sınırının altında.

- En yoksul kesim Ortodoks Yahudileri ve Araplar

Yoksulluk oranının en fazla olduğu kesim ise yüzde 54,3 ile Ortodoks Yahudileri (Haredi) oldu. İsrail vatandaşı Araplar yüzde 52,6 ile yoksulluk sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Raporda ayrıca kalabalık aile olarak da bilinen Ortodoks Yahudilerinin çocuklarından üçte ikisinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı vurgulandı.

- "Netanyahu halkı DAEŞ ve İran'la korkutuyor"

Raporun yayınlanmasının ardından İsrail ana muhalefet partisi Siyonist Birlik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu, "Halkı DAEŞ ve İran ile korkuturken ekonomiyi ihmal etmekle" suçladı.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, "Yedi yıldır üst üste iktidarda bulunan Başbakan Netanyahu bilinçli olarak tüm halkı ihmal ediyor. Bibi, (Netanyahu için kullanılan takma ad) İsrail halkını DAEŞ ve İran ile korkutmaya devam edecek, aynı zamanda vatandaşların refahı için verilmesi gereken ekonomik savaşı da ihlal edecek" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 2
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşler iranın 1980 yıllrda israile şirin gözükme durumunun hala devam ettiğini savunuyorlar.Birinici şuan elinizde bir kanıt yoktur. İkincisi iranın artık israileşirin gözükme durumu çoktan bitmiştir.Yanıldığınız nokta şudur:İran artık özgürdür,istediği gibi kafa tutar çünkü bunun vakti gelmiştir.Politikalar yerine ve zamanına göre değişebilir. Senin cebinde tabancan yksa,yanındaki katile düşma mı davranırsın yoksa köprüyü geçiçinceye kadar ayıya dayı mı dersisn? Tabi çıkarlarımız için ses çıkarmayız ama on o katilin silahından daha iyisi bizde varsa,sen de kimsin deriz.Bu işler böyledir.
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    İsarail irandan o kadar çok korkuyorki,bri ara tehditler savuran iranın olası kimyasal silah saldırısına karş halkına binlerce gaz maskesi dağıtmıştı. Bir zamanlar iran elinde nükleer silah yokken israile dost gözüktü.İran güçsüzken israile düşman gözüküp,israile karşı asıl niyetini o yıllarda belli etseydi,belki de israil çoktan iranı vurmuştu. Ama iran akıllılık yapıp gerçek silahını elde edinceye kadar düşmanı uyandırmadı.Hatta isralde silah bile aldı.Ama esas niyeti hep saklıydı. yahdiler iran bizi kandırdı dedi.Şimdi ise israil iranı vurmak istiyor ama bir türlü emin değil irandaki silahlardan. Hatta amerika israili uyarmıştır.İrana oerasyon senin sonunu getirir diye...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak