El Nimr’in ağabeyi: Obama idamı durdurabilirdi

İdam edilen Şii lider El Nimr’in ağabeyi Muhammed El Nimr, Obama'ya başvurduklarını ama kişisel olarak bu konuyla ilgilenmediğini söyledi.

El Nimr’in ağabeyi: Obama idamı durdurabilirdi
El Nimr’in ağabeyi: Obama idamı durdurabilirdi
GİRİŞ 07.01.2016 06:50 GÜNCELLEME 07.01.2016 06:59

Suudi Arabistan’ın güneydoğusundaki Şii kenti Katif’te yaşayan işadamı Muhammed El Nimr, kardeşinin idamı ve ölüm hücresinde bekleyen oğlu ile ilgili Habertürk’e konuştu.

Kardeşinin idamından ve oğlu Ali’nin her an idam edilebileceğinden üzüntü duyduğunu söyleyen El Nimr, “ABD Başkanı Obama, Kral Selman’la kişisel arkadaşlığını kullanarak bu idamı durdurabilirdi. Kendisine başvurduk. Ancak Obama’nın ofisi sonuç vermeyen küçük diplomatik yollarla bu meseleyi çözmeyi denedi. Kişisel olarak ilgilenmedi” dedi.

‘İÇ SAVAŞI BİZ ENGELLİYORUZ’

Bu idamın dünyadaki Sünni ve Şii nüfusunu böldüğünü söyleyen El Nimr, “Bu idam Ortadoğu’da bir mezhep savaşına yol açabilir. İdamlar, Suudi ve İran diplomatik ilişkilerini kısa ve orta vadede düzelmemek üzere rafa kaldırdı” dedi. Şiiler arasında güçlü bir aile olduklarını söyleyen El Nimr, “Buradaki halkın iç savaşa dönüşecek bir karışıklık çıkarmalarını biz engelliyoruz. Halkı sakin olmaya davet ediyoruz. Ülkemize herhangi bir zararın gelmemesini savunuyoruz” ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş