İtalya peşmergeye destek verecek

İtalya'nın Bağdat Büyükelçisi Moratti: "Peşmerge güçlerine askeri eğitim vermek için İtalya'dan yeni bir askeri danışman timi gelecek" dedi.

İtalya peşmergeye destek verecek
İtalya peşmergeye destek verecek
GİRİŞ 12.01.2016 12:11 GÜNCELLEME 12.01.2016 12:11

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İtalya'nın Bağdat Büyükelçisi Massimo Moratti ve beraberindeki heyeti Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada görüşmede, terör örgütü DAEŞ'e karşı "amansız" bir mücadele veren Peşmerge güçlerine İtalya'nın askeri ve lojistik yardımlarının ele alındığı belirtildi.

Açıklamada görüşüne yer verilen Barzani, "Peşmerge güçlerinin terörle mücadelede daha etkin olabilmesi için İtalya tarafından yeni bir askeri danışman timinin Erbil'e gönderilmesi kararından memnuniyet duyuyoruz. Söz konusu eğitimler çatışmalarda başarı elde edilmesinde çok etkili oldu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İtalya'nın Bağdat Büyükelçisi Moratti ise bölgedeki askeri danışman sayısını artırma kararı aldıklarını belirterek, kısa bir süre içerisinde İtalya'dan yeni bir askeri danışman timinin Erbil'e geleceğini söyledi.

Irak'ın Musul kentinin 10 Haziran 2014 tarihinde terör örgütü DAEŞ eline geçmesinden sonra, Türkiye başta olmak üzere ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri üyesi 12 ülke Erbil'e askeri danışman göndererek, Peşmerge güçlerine eğitim vermeye başlamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?