DAEŞ, 2 bölgeyi daha ele geçirdi

Terör örgütü DAEŞ, Irak'ta Selahattin ilinin kuzeydoğu kesimine ilerliyor.

DAEŞ, 2 bölgeyi daha ele geçirdi
DAEŞ, 2 bölgeyi daha ele geçirdi
GİRİŞ 15.01.2016 00:26 GÜNCELLEME 15.01.2016 00:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bölgede meydana gelen şiddetli çatışmalardan sonra DAEŞ, Kerkük-Tikrit karayolunda Hımrin Tepeleri yakınında iki bölgeyi ele geçirdi.

Selahattin ilinin Tel Gıseybe ve El Mıbeddıd bölgelerinin kontrolünü sağlayan DAEŞ'e ait 8 zırhlı araç hava saldırılarında imha edildi. Çatışmalarda 13 Haşdi Şabi askeri hayatını kaybederken 21 kişi de yaralandı. Hava bombardımanları sonrasında Tikrit’in güneyinde Mıkeyşife bölgesinde bomba yüklü iki araç imha edildi. Bomba yüklü araçların askeri karargahı hedef almak istediği kaydedildi. 

Selahattin Operasyonlar Komutanı Cuma İnad, Tikrit’in doğusunda Tel Gıseybe bölgesinde uğradığı canlı bomba saldırısından yara almadan kurtuldu. Saldırıda bir komutan ve bir asker öldü. 

Samarra’nın El Şerif bölgesine girmeye çalışan DAEŞ'in El Oca bölgesi yetkilisi Mervan El Tikrit’i ile Ahmet El Cumeyli öldürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Ali Erol 8 yıl önce Şikayet Et
    ey insanlar siz şimdiye kadar pikap lı ordu gördünüz mü bunun altında abd ve İsrail in bir oyunu var sakın aldanmayın bunların İslamla alakası da yoktur.
    Cevapla
  • demir ersoy 8 yıl önce Şikayet Et
    maksat başka deaş vasıtasıyla bütün sünni dünyasını yaşanmaz hale ketirmek
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Daes ISRAIL SOKIRIMI kimi katl/soykirim yapmaktadir ehli sünneti, niye cünkü Israile firata kadar yer yapmak icin oraya israile hazirliyor. 20 Milyon Suriye ile basedemez ondan ISRAIL Daes gibi Terrör örgütleri kurmaktadirlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak