İran’dan Suriye’de katliam yapan çetelere övgü

İran’ın dini lideri Hamaney, Irak ve Suriye’de katliam yapan milis grubu Haşd-i Şabi'nin büyük bir refah kaynağı olduğunu ifade ederek bir skandala imza attı.

İran’dan Suriye’de katliam yapan çetelere övgü
İran’dan Suriye’de katliam yapan çetelere övgü
GİRİŞ 12.12.2016 11:59 GÜNCELLEME 12.12.2016 12:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran dini lideri Ali Hamaney bugün İran destekli Irak İslam Yüksek Konseyi lideri Ammar el Hakim'in başkanlığını yürüttüğü Irak Şii Ulusal İttifak'ını kabul etti. Hamaney, Irak'ta bu İttifak'ın kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken ülkede çatışma alanlarında etkin olan milis grubu grubu Haşd-i Şabi'ye övgüde bulundu.

HAMANEY: İTTİFAK'IN KURULUŞU ÖNEMLİ BİR OLAY

Hamaney, böyle bir ittifakın çatısı altında toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken İttifak'ın kuruluşunu "önemli bir olay" olarak değerlendirdi. Dini lider ayrıca İttifak'a Irak'ta yeni yapılar oluşturmalarını ve var olan yapıları geliştirmelerini tavsiye etti.

KATLİAM YAPAN ÖRGÜTE DESTEK

İttifak'ın en önemli görevlerinden birinin Irak'taki hükümeti desteklemek olduğunu belirten Hamaney, Haşd-i Şabi'ye destek vermelerini gerektiğini de söyledi.

Suriye’de binlerce sivili katleden Haşd-i Şabi'den bahsederken övgü dolu ifadeler kullanan Hamaney "Irak'taki Haşd-i Şabi büyük bir refah kaynağıdır ve Irak'ın geleceği için temel kaynak olacaktır. Onun desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerekir" diyerek skandal açıklamalarda bulundu.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 7
  • Afşinli 7 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayalım ki dünyada terörün kaynağı iran değil abd,ingiltere,israil eksenidir.
    Cevapla
  • bahadır 7 yıl önce Şikayet Et
    bazi iran sevici yorumcular damlamamis hayret! su irandan kurtulabilsek abd ab ve butun teror orgutleri kapimizda kopek olur.
    Cevapla
  • mahmut hazır 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan haysiyet kalmamış yaratıklar ... İran olasaydı siz şuan yeryüzünde olabilirmiydiniz acaba !!!
    Cevapla
  • CEM 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların kanını döken zalimleri övenlerin başlarına aynısını musallat eyle yarabbi
    Cevapla
  • Saim çakır 7 yıl önce Şikayet Et
    İran İslam dünyasındaki müslüman görünümlü şeytan bir ülke düzelmezse en sonunda helak olacaklar müslüman ülkelerini mezhepsel nedenlerle İran karıştırıyor büğün alevlerin olduğu tüm islam ülkeleri karışık neden o ülkelerde yaşayan aleviler deil neden irandır İran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı