İsrail'e, beklediği destek geldi: Biraz sabredin

ABD'nin çekimser oy kullanmasıyla BM'de İsrail'in hukuksuz yerleşim yerleriyle ilgili aleyhte karar alınmıştı. Trump kararın ardından İsrail'e seslenerek 'biraz sabredin' dedi.

İsrail'e, beklediği destek geldi: Biraz sabredin
İsrail'e, beklediği destek geldi: Biraz sabredin
GİRİŞ 28.12.2016 21:00 GÜNCELLEME 28.12.2016 21:04
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

ABD'nin yeni başkanı seçilen ve 20 Ocak'ta görevi devralacak olan Donald Trump, BMGK'nın Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim alanları nedeniyle aleyhinde kınama kararı aldığı İsrail'e hitaben, 'Ben başkan olana kadar sabredin ve güçlü durun" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL'E SAYGISIZLIĞA DEVAM EDEMEYİZ"

Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, "İsrail'e bu kadar aşağılayıcı ve saygısız davranmaya devam edemeyiz. İsrail'in geçmişte ABD'de çok yakın bir arkadaşı vardı… ama artık yok. Sonun başlangıcı İran ile yapılan anlaşmaydı ve şimdi de BM! Güçlü kal İsrail, 20 Ocak yaklaşıyor" sözlerine yer verdi.

İsrail'in 1967'de Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü işgalinden bu yana inşa edilen yaklaşık 140 yerleşimde 500.000'den fazla Yahudi yaşıyor. Yerleşimler uluslararası hukuk uyarınca yasadışı olsa da, İsrail itiraz etmeye devam ediyor.

BM'NİN KARARI

BM Güvenlik Konseyi'nde çıkan kararda, yerleşim yerlerinin kurulmasının "yasal geçerliliğinin olmadığı, uluslararası hukukta göze çarpan bir ihlal oluşturduğu, iki devletli çözümün adil, kalıcı ve kapsamlı bir barışa ulaşılmasının önünde büyük bir engel teşkil ettiği" belirtilmişti. 

YORUMLAR 97
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    İsrail’in Trumpitliği için ötmekten başka bir marifeti yok bu ahmağın. Ama hiç istemediği halde Müslümanların uyanmasına ve ABD’nin dünyadan izole olup batmasına sebep olacak inşaallah.
    Cevapla
  • putkıran 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce biz kaptirdik o topraklari
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz israil abde bu dünyadan silinmesi gereken ülkeler.bu ülkeler oldukca dünyada fitne ve fesad bitmez.adamların kanı bozuk.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    niye son haritayı kapadınızki . Orda filistin diye bir şey kalmadığını her kes biliyor % 80-90 nın yahudiler almış zaten .
    Cevapla
  • Amerika 7 yıl önce Şikayet Et
    bu israil dünyanın her yerinde hainler amerikada birmahallede bile bir yahudi bile yaşıyorsa bilki o mahallede huzur olmaz onun için dünydaki bütün yahudiler yok edilmeli
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Azına sağlık paşam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...