Hariri'nin istifası sonra İsrail'den İran çağrısı

Netanyahu, Lübnan Başbakanı Hariri'nin istifasına ilişkin "Suriye'yi ikinci Lübnan'a çevirmeye çalışan İran'ın saldırılarına karşı önlem alınması çağrısı niteliğinde" dedi.

Hariri'nin istifası sonra İsrail'den İran çağrısı
Hariri'nin istifası sonra İsrail'den İran çağrısı
GİRİŞ 05.11.2017 12:25 GÜNCELLEME 05.11.2017 12:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran da "İstifa, Hizbullah'la yüzleşmek için alınmış açık bir Suudi Arabistan kararıdır" açıklaması yaptı. Suudi Arabistan iddiaları reddetti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun "İran, sadece İsrail’i değil bütün Ortadoğu’yu tehdit ediyor. Uluslararası camia, bu saldırıyı etkisiz hale getirmek ve karşı koymak için harekete geçmelidir" ifadelerine yer verildi.

Netanyahu, "Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifası ve dikkati çektiği noktalar, uluslararası camiaya Suriye'yi ikinci bir Lübnan’a çevirmeye çalışan İran’ın saldırılarına karşı gerekli önlemleri alması için bir çağrı niteliğindedir" görüşünü paylaştı. 

LİBERMAN: LÜBNAN 'HİZBULLAH, HİZBULLAH 'İRAN', İRAN İSE 'LÜBNAN'DIR

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da Lübnan'ın 'Hizbullah', Hizbullah'ın 'İran', İran'ın ise 'Lübnan' demek olduğunu belirtti. Liberman, "İran, dünya için bir tehdit. Hariri bugün istifasıyla bunu ispat etti" açıklamasında bulundu. 

İRAN: KARARIN ARKASINDA TRUMP VE SUUDİ VELİAHT PRENSİ VAR

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Müsteşarı Hüseyin Şeyhulislam, istifanın arkasında ABD Başkanı Donald Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın bulunduğunu, Lübnan ve bölgedeki tansiyonu yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti. İran'ın Mehr haber ajansının açıklamalarını aktardığı Şeyhulislam, "İstifa, Hizbullah'la yüzleşmek için alınmış açık bir Suudi Arabistan kararıdır. Lübnan halkının onuruna saygı duyuyorsa ve onu korumak istiyorsa Hariri'nin istifasını Lübnan'dan yapmasını temenni ediyoruz, başka bir ülkeden değil" dedi.

YORUMLAR 2
  • Karaelmas 6 yıl önce Şikayet Et
    İran ortadoğuyu sen bütün dünyayı hatta evreni tehdit ediyorsun
    Cevapla
  • Ali Veysel 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı hikâye İran şöyle yapacak böyle yapacak peki İsrail ne yapıyor sen ondan bahset toprak hırsızı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL