Hükümetten o hakaretler için savcılara çağrı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Ekşi Sözlük'te Peygamber efendimize yapılan hakaret için çok sert konuştu. Bozdağ bu olayın faillerini "21. Yüzyılın Ebu Cehil'i" olarak niteledi.

Hükümetten o hakaretler için savcılara çağrı
Hükümetten o hakaretler için savcılara çağrı
GİRİŞ 21.07.2013 16:06 GÜNCELLEME 22.07.2013 18:00
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Yunus Göksu'nun haberi

Ekşisözlük'te açılan bir başlık büyük tepki topluyor. "Mekke'de doğan en büyük ga..t" şeklinde açılan ve Hz. Muhammed'e isim vermeden hakaretlerin edildiği, geçtiğimiz günlerde ise silinen başlığa tepki her geçen gün artıyor.

Başbakan Yardımsı Bekir Bozdağ'da bu ahlaksızlığa tepki gösterdi. Ekşi Sözlük'te yapılan saygısızlığın faillerine "21. Asrın Ebu Cehilleri" diyerek seslendi. Bozdağ, peygamber efendimize hakarettin TCK'ya göre suç olduğunu söyledi ve savcıları göreve davet etti.

"Peygamberimize hakaret eden nice Ebu Cehiller geldi geçti. 21. Asrın Ebu Cehilleri bilmeli ki O'nun sevilmesine hiçbiri mani olamadı" diyen Bozdağ şöyle devam etti;

Peygamberimize hakaret edenler, şeytanın 21. asırdaki takipçileri yeni Ebu Cehillerdir.

Peygamberimiz hem alemlere rahmet ve hem de habibullahtır. Aklını, kalbini, gözünü ve kulağını O'na kapatanlara sadece acınır. Veyl olsun onlara. Kur'an'ın ve peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in muhafızı Yüce Allah'tır. Muhafızı Yüce Allah olanın ayrıca bir muhafıza ihtiyacı yoktur. Bütün şeytanlar ve takipçileri birlik olsalar bile Allah'ın nurunu söndüremezler. Allah nurunu tamamlar, Kur'an'ı ve peygamberini korur.

Savcıları göreve çağırdı

Bozdağ "Peygamberimize hakaret, TCK 216/3 kapsamında suçtur. Cumhuriyet Savcılarının, bu konuda soruşturma başlatmaları yasal görevleridir" diyerek savcıları göreve davet etti.

Ebu Cehil Kimdir?

Ebu Cehil, "Cehaletin babası" demektir. Cahiliye döneminin fikirlerini ve olgusunu İslam'dan üstün gören asıl adı Hisam Ebu'l-Hakem'e "Ebu Cehil" diyerek hitap edilmesi islam peygamberinin emriyle müslümanlar arasında başlamıştır.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 67
  • suleyman d 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZ YİNE KÜSTÜRDÜK,YİNE KÜSTÜRDÜK! ARKADAŞLAR BİZİM UYARILARIMIZ SİZİN LEHİNİZE ÇABALARDIR! İYİLİĞİNİZİ İSTEMESEK SİZİ İÇİNE DÜŞTÜĞÜNÜZ ŞU HAL ÜZERE BIRAKMAMIZ LAZIM!. Kendinden geçmişçesine bir haletiruhiye içinde aşırılığa savrulduğunuzu görememenizi anlıyorum! Ben yine sakince size diyorum ki: KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR! RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER! Üç günde ülkeyi 30 milyar dolar zarara sokan gezi parkındaki hatalarınızdan zerre ders almamış olmalısınız ki;Hala ateşe benzinle seğirtiyorsunuz! Müsteşar eşi bir bayanın; Trende bir erkekler grubuna sataşacak kadar ileri gittiği aşırı siyasallaşmış bir ortam kimseye yarar sağlamaz! SAKİN OLUN! İçine düştüğünüz paranoyadan bir sıyrılın! Orası mısır,burası Türkiye! KİMSE ZORLA ELİNİZDEKİ OYUNCAĞI ALAMAZ KORKMAYIN! Hani bir "Ey oğul" nasihatı vardı hatırlarsınız; Onu attığınız depodan çıkarıp okuyun ve uygulayın! Göreceksiniz ki herşey eskisinden de güzel olacak!
    Cevapla
  • aybüke yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    artık sessiz kalmayalım. herkesi şikayete, tepki vermeye davet ediyorum. nereye kadar susmaya, görmezden gelmeye devam edeceğiz? bunlar sınırı çoktan aştı. orada savcılığa şikayet için örnek vermiş Reşat Petek, ben çıktısını alıp yarın bir avukatla konuşmayı düşünüyorum. lütfen en azından şu haberi yayalım. lütfen artık sessiz kalmayalım bu rezilliğe, ortalığın boş olmadığını anlasınlar!
    Cevapla
  • burak gültekin 10 yıl önce Şikayet Et
    derdimi soyleyeyim. bana veya size hakaret edene ne yapılması gerektigini asagıda yazdım.benim soylemedigim şeyleri üzerime atmayın. Hz. muhammed`e hakaretle ilgili de ne olması gerektigini yazdım. daha ne acıklaması yapayım. kimsenin kimseye hakaret etme hakkı olmadıgı cok acıktır. savunulacak bir tarafı yok. Peki, siz burada neyi savunuyorsunuz? 28 subatta magdur olanlar yakıp yıkmadılar diyorsunuz ama şu anda onlar digerlerine kök söktürüyor? hatta kendileri gibi düşünmeyen herkese aynı davranıyor. her fırsatta intikam naraları atıyorlar. çok saygılı ve sevecenler diyorsanız, bu yorumları kim yapıyor? "bize verin" diyenler alıp ne yapacak? kin ve öfkeyle hakaret yagdıranlar ne istiyor?
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Eee, suleyman d, Bizans’ın şimdiki papazları ekşisözlükte lüzumsuzun ötesinde iğrenç maddeler yazmalarına sessiz mi kalacağız?. Nedir bu haham mıdır, papaz mıdır bilmem ne karın ağrısıysa onlar arzı endam edecek diye sessiz mi kalacağız. Meydanı boş bırakıp, kendimizi onlara esir edip namaz kılmayacak oruç tutmayacak mıyız? Ne senin derdin? Bu Kılıçdaroğlu çapulcularını korumak için bin bir takla atmaya değer mi? Sana Müslümansan eğer, acizane bir tavsiye Kılıçdaroğlu ve çapulcuları yanında olma, Peygamber (SAV) tarafında ol! Ya da en azından sus her şeye Müslümanları suçlayıcı yorum yazmak zorunda değilsin.
    Cevapla
  • mustafa sakin 10 yıl önce Şikayet Et
    uyrıyoruz..!!!!!1. birde demiyorlar mı sanki karşıdaki cahil gibi.insanlara nefret beslemeyin kin duymayın..bunu yazana sesleniyorum ALLAH'ın kullarına verdiği her duygunun kullanılacağı yer vardır.asabiye sinir de bunlardan biridir.bu duygu yu gidip maçlarda trafikte kullanmazsın.bu duyug senin milletine bayrağına dinine Rabbine Peygamberine namusuna laf gelirse kullanırsın.kimsenin derdi bu adamları yakmak yıkmak değil lakin tepki vermeyen dilsiz şeytan gibidir bunu unutma.zarar verenler nasıl ki medyayı,sosyal medyayı yayın organlarını teknolojiyi kullanıyor,onlara karşı aynı şekilde inananlarda kullanmalı.TEK FARKLA ONLARIN YAPTIKLAI GİBİ YALAN,DOLAN,İFTİRA VE TÜRLÜ KARALAMALARLA DEĞİL GERÇEKLERİ ORTAYUA KOYARAK HUKUKA AYKIRI OLMAMAK KAYDIYLA.bundandır ki boykot,protesto,kınama dava açma hepsi haktır....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var