MHP'den HDP'ye tepki, savcılara açık çağrı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bildirisi ve HDP eşbaşkanlarının söylemlerine sert tepki gösterdi.

MHP'den HDP'ye tepki, savcılara açık çağrı
MHP'den HDP'ye tepki, savcılara açık çağrı
GİRİŞ 28.12.2015 14:42 GÜNCELLEME 28.12.2015 14:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Büyükataman, "Terör örgütünün siyasi temsilcilerinin dili uzadı, bu kadar pervazsızca meydan okumaları karşısında Türkiye eğer bir hukuk devleti olsaydı savcıların harekete geçmesi gerekirdi" dedi.

Büyükataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yapılan DTK toplantısında alınan kararları ve HDP'li üst düzey yöneticilerinin söylemlerini aslında yadırgamadıklarını, bu açıklamaların beklenen ve geçmişten bugüne alışık olunan ifadeler olduğunu söyledi.

HDP'nin 7 Haziran seçimleri sürecinde bazı kesimlerin desteği ve Türkiye partisi olacakları yönündeki algı operasyonu ile TBMM'de parti olarak yer aldığını anlatan Büyükataman, ancak yaşananlardan anlaşılacağı üzere HDP'nin hiç bir zaman Türkiye'nin partisi olamayacağını ifade etti. Büyükataman, "Bunlar ne Türkiye'nin partisi olmayı, ne 78 milyon vatandaşımızla kardeşçe birlikte yaşamayı, ne de ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda milletin hassasiyetin anlamadı" dedi.

Büyükataman, HDP'lilerin; Türkiye'nin üniter yapısını, vatandaşlık tanımını sorgulayabilecek kadar "pervasızlaştığını ve demokratik özerkliği rahatlıkla dillendiren bir aymazlık içerisinde" olduğunu vurguladı.

"Türkiye'nin bir yol ayrımına, karanlık tünele ve çıkmaz sokağa sürüklenmek üzere" olduğuna dikkati çeken Büyükataman, hükümetin kapalı kapılar ardında bir takım anlaşmalar yapmak yerine terörü kökten bitirecek adımlar atmasını ve parti olarak bu konuda yapılacak samimi yasal düzenlemelere destek vereceklerini bildirdi.

Büyükataman, "Terör örgütünün siyasi temsilcilerinin dili uzadı, bu kadar pervazsızca meydan okumaları karşısında Türkiye eğer bir hukuk devleti olsaydı savcıların harekete geçmesi gerekirdi. Savcıların bugüne kadar milletin yüreğine su serpecek adımları atması gerekirdi" dedi.

YORUMLAR 5
  • Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP'mim Barajı Aşması Bizim Hayrımıza Diyordunuz Ne Oldu Şimdi,Aklınız Başınıza Yeni mi Geldi Yoksa Kongre Öncesi Kulis mi Yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • mardinli 8 yıl önce Şikayet Et
    akparti eğer ki bu vandalları içeriye tıkmaz ise hdp yi kapatmaz ise bir kürt olarak ben bile oyumu mhp ye veririm. adamlar her yerde özerklik ilan edeceğiz diyor daha 1 tane savcı çıkıp da adamlara soruşturma başlatmamış
    Cevapla
  • asamet 8 yıl önce Şikayet Et
    lafla bu işler yürümüyor, anayasa değişikliğinde neden MHP yok ?
    Cevapla
  • SIRADAN 8 yıl önce Şikayet Et
    sen haber okumuyomusun sayın basbakan tura cıkacak sıra ıle oluyor işte unutma vatan sevdalıları vatanını satmaz 1 kasımda olduğu gibi!!!
    Cevapla
  • Barbaros 8 yıl önce Şikayet Et
    Artik gereken yapilmali bu millet sirf sonrasinda yola gelmezse yok edilecek düşüncesiyle çözüm sürecine gıgını bile çıkarmadı artık bu selolar yok edilmedikçe millet birdaha bunlara oy vermez bunun farkına varmalı hükümet.adam gibi dik dursunlar canini vermeyecek bir kişi bile yok ams buradan döner gerekeni yapmazlarsa yok olacsklar kendileridif.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu