50 milyonun bilgisi CHP web sitesinden mi sızdı?

50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin internete sızdırılmasında çarpıcı iddia: Bilgiler CHP web sitesi üzerinden mi ele geçirildi?

50 milyonun bilgisi CHP web sitesinden mi sızdı?
50 milyonun bilgisi CHP web sitesinden mi sızdı?
GİRİŞ 08.04.2016 17:36 GÜNCELLEME 09.04.2016 00:13
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalınması gündemdeki sıcaklığını korurken bilgilerin nereden sızdırıldığı ile ilgili çarpıcı iddialar gelmeye devam ediyor.

Sızan bilgilerin Yüksek Seçim Kurulu’nun siyasi partilere giden seçmen bilgilerinden oluşması "sızma siyasi partilerden biri üzerinden mi oldu" iddiasını güçlendirdi. Geçmişte olduğu gibi bugün de oklar, vatandaşların kimlik bilgilerini internet üzerinden yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) gösteriyor. Eleştirilerin odağında yine CHP var.

HABER7 2009 YILINDA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Kişisel bilgilerin internete sızdırıldığı konusu 2009 yılında da gündeme gelmiş hatta Haber7 o gün bu konuyu haber yaparak kamuoyunun dikkatini çekmişti. 

11 Aralık 2009 tarihinde Haber7'den İhsan Aydın, Kimlik bilgileriniz internette satılıyor başlıklı bir haber yaparak konuyu ilk kez gündeme getirmişti.

CHP BÜTÜN BİLGİLERİ İNTERNETTE YAYINLAMIŞTI

Aydın, 7 Nisan 2011 tarihinde ise CHP seçmenin gizliliğini ihlal ediyor başlıklı haberle de kişisel bilgilerin fütursuzca internette yayınlanmasına dikkat çekmişti.

Haberler kişisel bilgilerin nasıl elden ele dolaştığıyla ilgili önemli uyarılara yer veriyordu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) web sitesinde yer alan seçmen kaydı sorulama programı ile 18 yaşından büyük tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik bilgilerine ve adreslerine ulaşılabiliyordu. Bu durum vatandaşların da tepkisini çekmişti. Kişisel bilgilerin art niyetli kişilerin eline geçebileceğine ilişkin endişeler o gün de dile getirilmişti.

CHP seçmenin gizliliğini ihlal ediyor haberinde CHP’nin web sitesinde TC kimlik numarasıyla yapılan hane sorgulamada açık adres, hanede oturan kişiler, komşuların kapı numaraları ve isimlerinin bile kullanıcılar tarafından görüntülendiği de vurgulanmıştı.

CHP'NİN TARTIŞILAN WEB GÜVENLİĞİ: ADAY ADAYLARININ BİLE BİLGİLERİ SIZMIŞTI

CHP'nin web sitesinin güvenliği o dönemlerde CHP aday adayı listesinin sızdırılması sonrasında da tartışma konusu olmuştu. Bir hacker, CHP'nin web sitesinden indirdiği CHP'nin aday adaylarının TC kimlik numaraları, ad soyadı, baba adı ve telefon numaralarını basın kuruluşlarına gönderdiği e-posta ile paylaşmıştı.

İşte Haber7'nin gündeme getirdiği kişisel bilgilerin ortalığa saçılması konusunda bugün CHP'yi olağan suçlu hale getiren geçmişten iki haber:

Kimlik bilgileriniz internette satılıyor

CHP seçmenin gizliliğini ihlal ediyor

​YSK: SİYASİ PARTİLERE VERİLEN VERİ TABANI

Bugün açıklama yapan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiaları üzerine, internet sitelerinde yaptıkları araştırma sonucunda elde ettikleri bilgilerin, siyasi partilere verdikleri veri tabanıyla uyuştuğunu ifade etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • kurtoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    kesin onlardan sızmıştır PKK dışardan saldırıyor CHP içerden saldırıyor duşmana gerek yok duşman içimizde
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülke chpyi taşıyamaz oldu. Derhal kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP bu işi yapıp hükümetin üzerinemi atmaya çalışıyor ?
    Cevapla
  • kurtoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP bunu herzaman yapıyor cumhuriyet kuruldugundan buyana bu ulkenin altını oymakla görevliler o gunden buyana dış guçlerle ortak çalışıyorlar
    Cevapla
  • islamc 8 yıl önce Şikayet Et
    içmizdeki kafir tohumları bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek