Kılıçdaroğlu'nun kardeşi bekçilik yapıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, İzmir'de bir inşaat şantiyesinde bekçilik yapıyor.

GİRİŞ 09.01.2013 13:51 GÜNCELLEME 09.01.2013 14:45
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı ve Egede Sonsöz İnternet Sitesi yazarı Hasan Dalgıç, Gaziemir Belediyesi'nin Seydibaba Türbesi ve Rekreasyon Alanı düzenlemesini yapan şirketin şantiyesinde 3 gün önce bekçi olarak çalışmaya başlayan Celal Kılıçdaroğlu ile röportaj yapınca gerçek ortaya çıktı.

Devlet Su İşleri, ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıp 2007 yılında emekli olan 2 erkek, 1 kız çocuğu babası Celal Kılıçdaroğlu, 1350 lira tutarındaki emekli aylığından, ev kredisi çeken oğluna ayda 500 lira destek olunca geçinemediğini, iş aradığını söyledi.

Kocaeli'nde iş bulamayınca 21 Aralık'da İzmir'e geldiğini, 3 gün önce de bu şantiyede iş bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu Buca'da kiraladığı bir evde oturduğunu söyledi. Ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan neden yardım istemediği sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"İstesem, kendisi de yardımcı olurdu. Ancak o CHP'nin Genel Başkanı. Ondan bana torpil yapmasını mı isteseydim? Böyle yaparsam onu zorda bırakmış olmaz mıyım? Bu başkalarına haksızlık olmaz mı? Üstelik çalışmak ayıp değil ki. İş arıyordum, burada buldum. Masa başında oturmak bana uygun değil. Burada halimden çok memnunum. Bizler başkaları gibi gemicik peşinde koşanlardan değiliz. Ağabeyimle telefonla görüştük. İzmir'de iş bulduğumu söyledim, o da memnun oldu."

Durumunun haber yapılmasını da istemeyen, fotoğraf ve görüntü çekilmesinden rahatsız olan Kılıçdaroğlu, "Emekliyim. Aldığım para yetmiyor. Eşim de Kocaeli'nde çalışıyor. Çocuklarımıza yardımcı olmak için uğraşıyoruz. Emekli olduğum halde geçinemiyoruz. Emekliler gerçekten çok zor şartlarda yaşıyor. Emeklilerin çoğunluğu en az benim kadar zor durumda yaşam savaşı veriyor. Başbakan biraz da emeklileri düşünsün. Aldığım emekli aylığı yetse ben niye gurbete düşeyim?" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 52
  • Bahadır Bahadıroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    vicdandan bahseden chp li. siz 28 şubatlarda nerelerdeydiniz bu zihniyetten vaz geçmedikçe chp gördüğüm her yerde ben vicdansız olurum ve olacağım 90 yıldır bu zihniyet inim inim inletti insanları. dürüst kemal tutmadı, halkçı kemal tutmadı şimdi kardeşleri gariban kemali oynaya başladılar.
    Cevapla
  • vera 11 yıl önce Şikayet Et
    fanatizim korkunç birşey.. yorumları okuyorumda fanatikliğin insanın vicdanını, düşünme işlevini nasıl sona erdirdiğni görüyorum. ak parti veya chp bu oly gerçek veya göstermelik. bilmeden nasıl bu kadar acımasız yorum yapabliyorsunuz. ak partili herhangi bir bakanın kardeşi olsaydı dürüstlük heykeli dikerdiniz şimdi burlarda. eleştirmek kin nefret kusmak için bir kısmı reklam diyor. bir kısmı adamın hesabını yapıyor şükür etmemekle suçluyor gbir kısmıda kılıçdaroğluna kızıp kardeşine sahip çıkmıyor diyor, bu nasıl bir vicdan ya bu nasıl fanatiklik bu nasıl nefret. anlayamıyorum chp zihniyeti ile aranızda hiç bir fark kalmamış aynısınız. aktörler ayrı sadece
    Cevapla
  • güney kuzey 11 yıl önce Şikayet Et
    vicdan ve siz ... ölüm var ALLAH size hesap soracak daha ne diyebiliriz ki ..yorumlarınıza dikkat edin notlar alınıyor yarın karşınıza çıkınca aman ALLAHım demek pek fayda etmez...
    Cevapla
  • osman 11 yıl önce Şikayet Et
    reklam kokuyor. kocaelinde bütün çabalarına rağmen! iş bulamayan celal kılıçdaroğlu, uzun uğraşlar sonucunda! izmirde 850 tl maaşla bekçi olarak ise başlamış bulunuyor. bu arada 1350 tl emekli maaşı alan celal bey izmirde, bucada bir ev tutmak zorunda kalmış. hanımı ise kocaelinde çalışmaya devam ediyor ve üç çocuklarının üçüde değişik yerlerde iş güç sahibi, boşta gezen yok. röportajda/haberde celal beyin, bekçi olarak ise başlama nedeninin, oğluna ayda 500 tl ile ev kredisine yardım etmek olduğunu öğreniyoruz. 850 tl bekçi maaşı alan celal bey acaba izmir bucada ne kadar kira ödüyor, ne yer, ne içer, ne kadar gideri var, maaştan geriye ne kalıyor, bir şeyler kalıyor mu? izmire gittiğine değer mi, yoksa bu reklam amaçlı habermidir?
    Cevapla
  • zahide özkan 11 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan. önemli olan kılıçdaroğlunun kendine bile hayrı yokkan, ve tüm kazandığını hakaretlerinden dolayı tazminat olarak dağıttığı bir zamanda kardeşinin bekçi olması değil .ALLAH muhafaza bir gün başbakan olursa o zamanda böyle devam etmesi.ama hiç sanmıyorum . hani bazılarının akrabaları gece yarısı çuvallarla bankaları soyuyorduya ne biliyim kılıçdaroğlunun başbakanlığını düşünmek aklıma direk böyle şeyler getiriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap