Dikenli incirin faydaları & yararları nelerdir? Dikenli incirin zararları

Dikenli İncir, eşi benzeri bulunmayan bir lezzete sahip olmasının yanı sıra birbirinden çeşitli faydaları da içerisinde barındırması açısından muhakkak tüketilmesi önerilmektedir. Daha önce adını duymayanlar için tam bir besleyici ve doyurucu bir meyve olan dikenli incirin faydaları nelerdir? Pek çok sağlık problemini tedavi edici özellikleri bulunun dikenli incirin faydaları nelerdir?

Dikenli incirin faydaları & yararları nelerdir? Dikenli incirin zararları
Dikenli incirin faydaları & yararları nelerdir? Dikenli incirin zararları
GİRİŞ 08.07.2019 13:18 GÜNCELLEME 08.07.2019 14:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Tadını alanların bir kez daha tatmak istediği ve benzersiz görüntüsüyle de tüm dikkatleri üzerinden dikenli, insan sağlığı bakımından günün her vaktinde tüketilebilecek mükemmel bir besin kaynağıdır. İçerisinde bulunan yüksek miktarda lif sayesinde yağ yakımını hızlandırarak kilo verme sürecinde olan kişilere büyük ölçüde katkı sağlayan dikenli incirin faydaları nelerdir? Zayıflamak isteyenlerin tüketebileceği en ideal yiyecekler arasında yer alan, halsizlik ve yorgunluk gibi gündelik hayatı etkileyen problemler yaşayanların enerji depolamasını ve daima zinde kalmasını sağlayacak Dikenli incirin yararları nelerdir? İşte, kansere karşı koruyucu özelliğe sahip, bağırsakların çalışmasına ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olan dikenli incirin zararları...

 

 

DİKENLİ İNCİRİN FAYDALARI NELERDİR? DİKENLİ İNCİRİN YARARLARI...

Dikenli incirin faydaları; Dikenli incirin tam bir C vitamini deposu olmasından ötürü içerisinde yüksek miktarda en sağlığı için en gerekli ve temel bir madde olan antioksidan da barındırmaktadır ve bağışıklık sistemini de kuvvetlendirici özelliği sayesinde tüm hastalıklara karşı savaş açmaktadır.

 

 

Dikenli incir, cildin güzelleşmesine de önemli ölçüde katkı sağlamaktadır ve aynı zamanda kırışıklıkların oluşumunu engelleme özelliğine de sahiptir. Gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar doğrultusunda dikenli incirin, aloe veradan bile daha etkili şekilde cilt güzelliğine yardımcı olduğu gerçeği ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda göz altınızda meydana gelen şişlikler için de yine dikenli incirden yararlanabilirsiniz.

Dikenli incirin yararları; Şayet düzenli bir biçimde dikenli incirden tüketirseniz bağırsak faaliyetleriniz düzenlenecektir ve içerdiği yüksek sayesinde de yine bağırsaklarınızın çalışma hızı artacağından sindirim faaliyetleriniz de düzene girecektir. Böylece kabızlık, şişkinlik, ülser ishal gibi mide-bağırsak sağlık problemlerinin de önüne geçmeye katkı sağlayacaktır.

Dikenli incir yağı, saçlarınızın beslenmesini ve ışıl ışıl parlamasını, saç kökünün ve tellerinin kuvvetlenmesini sağlamaktadır.

Dikenli incirin faydaları; İbn-i Sina’nın en yaraları meyve çeşitlerinden bir tanesi olarak gördüğü dikenli incir bilhassa yaz aylarında görülme sıklığı artış gösteren yorgunluk ve halsizlik gibi problemlere iyi geldiği bilinmektedir.

Dikenli incirin yararları; Kolesterol seviyesini dengeleyici özelliğe sahip dikenli incir, kötü kolesterolün de düşmesine yardımcı olmaktadır.

Dikenli incirin faydaları; Normal incire oranla Glisemik İndeksi (kan şekerini yükseltme hızı) çok daha düşük olan dikenli incir, yapılan bilimsel araştırmalarla beraber tokluk süresini artırıcı yönde etkisinin bulunduğu saptanmıştır. Bu sayede kilo vermek ve zayıflamak isteyenler hedeflerine ulaşabilmek noktasında dikenli incirden faydalanabilirler.

dikenli incirin faydaları

DİKENLİ İNCİR NASIL TÜKETİLİR?

Dikenli incir aslına bakıldığında kaktüs çeşitleri gibi olduğu görülmektedir, ancak üst bölümü dikenlerle kaplı turuncu, sarı yahut kırmızı gibi renklerden oluşan meyveleri yer almaktadır. Bu dikenli kabukların soyulmasının akabinde meyvelerini dilediğini şekilde tüketebilirsiniz. İsterseniz direkt meyve olarak yiyebileceğiniz gibi suyunu da sıkabilirsiniz veya yapraklarından yemek de yapabilirsiniz. Tercih sizin…

dikenli incirin yararları

DİKENLİ İNCİRİN ZARARLARI NELERDİR?

Elbette ki her besinin olduğu gibi dikenli incirin de tüketiminde aşırıya kaçılması halinde birtakım olumsuz etkiler meydana gelebilmektedir. Dikenli incirin zararlarını incelediğimizde; şayet 2 veya 3 taneden gazla tüketilmesi durumunda sindirilemeyen çekirdekler bağırsakları tıkayabilmektedir. Aynı zamanda gerekenden fazla tüketildiğinde karın ağrısı gibi sorunlar da kendini gösterebilmektedir.

dikenli incirin zararları

DİKENLİ İNCİRİN BESİN DEĞERİ NELERDİR?

->9 mg Vitamin C

->1,1 gr Protein

->1 AU Vitamin A

->4 mg Kalsiyum

->328 mg Potasyum

dikenli incir nasıl tüketilir

YORUMLAR 11
  • lmna 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de de lap incirdir. Toplaması zordur.
    Cevapla
  • mhsn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Karaman civarında da kaynana dili derler.Sakın dikenine dokunmayın yerken.
    Cevapla
  • imetllo 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmaniyede Pabuç inciride denir. Dikenine katlananlar toplar toplar yer köylerde. Çok lezzetlidir. Taş düşürdüğüde söylenir.
    Cevapla
  • Özgür 4 yıl önce Şikayet Et
    Papuç inciri derler ona :-))
    Cevapla
  • huseyın 4 yıl önce Şikayet Et
    dıkenlı ıncır degıl sabbara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi