DSÖ'den çok önemli 'sürü bağışıklığı' açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dün yaptığı açıklamada koronavirüsü durdurmak için sürü bağışıklığına izin vermenin "bilimsel ve etik açıdan sorunlu" olduğunu söyledi. DSÖ, sürü bağışıklığının insanları virüse maruz bırakmak olmadığını korumak için kullandığını ifade etti.

DSÖ'den çok önemli 'sürü bağışıklığı' açıklaması
DSÖ'den çok önemli 'sürü bağışıklığı' açıklaması
GİRİŞ 13.10.2020 13:22 GÜNCELLEME 13.10.2020 13:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün düzenlenen basın toplantısında aşı olmadan sürü bağışıklığını hedefleme fikrinin yanlış olduğunu vurgulayarak "Sürü bağışıklığı, aşılama için kullanılan bir kavramdır ve toplum aşı eşiğine ulaşılırsa virüsten korunabilir" dedi. Ghebreyesus "Yani sürü bağışıklığı, insanları virüse maruz bırakarak değil, virüsten korumakla sağlanır. Halk sağlığı tarihinde hiçbir zaman sürü bağışıklığı, bırakın bir pandemiyi, bir salgına yanıt verme stratejisi olarak kullanılmamıştır" dedi. 
 

 

 

YORUMLAR 2
  • MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Sürü bağışıklığı da olmuyor ki zaten hastalığı geçiren bir daha geçirebiliyor
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bizimkiler de duyuyordur bu uyarıyı.Özellikle milli eğitim bakanlığı bu söze kulak versin.Öğrenciler üzerinden ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri üzerinden başlatılan bu sürü bağışıklığı yanlışından umarım bir an önce dönülür.Çocukların eğitim hakkı diye ortaya atılacak cengaver kardeşlerime de peşinen cevap vereyim sağlık ve dolayısıyla yaşam hakkı eğitim hakkından önceliklidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti