Koronavirüse yakalananlar nasıl beslenmeli? Doğal yollarla tedavi yöntemleri

Çağımızın en büyük salgınlarından biri olan koronavirüse yakalananların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Dünyayı etkisi altına alan virüse yakalananların iyileşmek için kullandıkları ilaçların yanında doğal besin takviyeleri de kullandığında daha hızlı iyileştiği gözlendi. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya: ‘Bol su tüketin ve gün içinde sağlıklı besinler tüketmeye çalışın’ dedi.

Koronavirüse yakalananlar nasıl beslenmeli? Doğal yollarla tedavi yöntemleri
Koronavirüse yakalananlar nasıl beslenmeli? Doğal yollarla tedavi yöntemleri
GİRİŞ 01.12.2020 15:44 GÜNCELLEME 01.12.2020 16:44

Ülkemizde koronavirüs hastalığına yakalanan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Salgının seyrinin hızla arttığı bu dönemde özellikle kış aylarının gelmesinden kaynaklı soğuk havaların etkisiyle artan grip gibi hastalıklardan da korunmak zorlaştı. Kullanılan ilaçlarının kullanımının yanı sıra alınan gıda takviyeleri de iyileşme hızını arttırıyor. Evde istirahat eden ve doğal besin takviyeleri yapan kişilerin daha hızlı iyileştiği gözlendi.

Koronavirüs olanlar hangi besinleri tüketmeli?

Koronavirüs hastalığı bağışıklığı düşük bireylerde daha sık görülür. Bu yüzden bağışıklığı arttıran besinler tüketerek hem hastalık öncesi hemde hastalık esnasında vücudu virüslerden korumak mümkün. Bu besinler şunlardır;

  • Turşu: Fermente yapısıyla virüslerle savaşmada etkin rol oynar. Haftada en fazla 3 kez tüketilmesi önerilir. Turşu yediğiniz günler tuz ihtiyacınızı turşudan karşılayacağınızdan yemeklere tuz atmayın.

  • Süt ve süt ürünleri: Araştırmalara göre yoğurt,ayran, kefir gibi süt ürünlerinden elde edilen besinlerin fazla tüketildiği ülkelerde koronavirüsten ölen insanların sayısı daha azdır.

  • Pekmez: Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Özkaya, ‘Koronavirüse karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bol bol pekmez tüketin’ dedi.

  • Bitki Çayları: Taze demlenmiş ıhlamur,kuşburnu rezene gibi çaylar

  • Zencefil: Bal ile karıştırılarak boğaz ağrısı ve öksürüğü iyileştirir.

  • Proteini yüksek besinler: Sabah kahvaltısında yumurta, öğle ve akşam yemeklerinde et,tavuk,balık gibi protein değeri yüksek besinler tüketin.

  • Bol C vitamini içeren meyveler

  • Lif değeri yüksek sebzeler

Koronavirüs olduysanız bunları tüketmeyi bırakın!

Koronavirüs, boğazda başlayarak akciğerlere inen bir hastalık olduğundan bu hastalıktan sigara içenler daha fazla etkilenir. Sigara içen kişilerin akciğerlerinde oluşan hasarlar koronavirüsle birlikte daha da artar ve geri dönülemez boyutlara ulaşır. Bu hastalığa yakalananların derhal sigarayı bırakmaları öneriliyor. 

Bağışıklığı güçlendirmek için sadece besinler yetmez!

Koronavirüsten korunmak veya hastalığa yakalandığımızda kolayca atlatabilmek için sadece besinler yetmez. En az beden sağlığımız kadar ruh sağlığımız da önemlidir. Stresten ve sıkıntıdan uzak durmak gerekir. Bunun dışında evde istirahat edilen vakitler mutlaka evde egzersiz yapmalı, dışarıya çıkılabilen vakitlerde ise mümkün olduğunca insanlardan uzak şekilde sosyal mesafeyi koruyarak yürüyüş yapılmalı. Düzenli ve kaliteli uyku da ruh sağlığını korumanın bir diğer yoludur. Günde en az 8 saat uyunmalıdır.

Günde en az 2.5 litre su tüketin!

Uzmanlar yaşamın kaynağı ve vücudun her zaman ihtiyacı olan suyun günde en az 2.5 litre tüketilmesini öneriyor. Vücutta oluşan her türlü hastalık ve virüs için birebir olan su aynı zamanda kullanılan ilaçların emilimini arttırıyor. Vücuttaki toksinlerin de atılmasını sağlayarak dingin bir beden sağlığı oluşumu sağlar. Gün içinde aşırı çay ve kahve tüketimi de su tüketimini sınırlar. Bu nedenle diğer içeceklerin tüketimi azaltılarak su tüketimi arttırılmalı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar