Prof. Dr. Tükek: Aşı olmasa insanlığın sonu gelmişti

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, "aşıyla mikro çip yerleştirilecek" iddiasına ilişkin olarak, "Aşı olmasaydı herhalde insanlığın sonu gelmişti, komplo teorilerine inanılıyor olması bizim değil psikiyatrinin konusu artık" yorumunu yaptı.

Prof. Dr. Tükek: Aşı olmasa insanlığın sonu gelmişti
Prof. Dr. Tükek: Aşı olmasa insanlığın sonu gelmişti
GİRİŞ 07.12.2020 09:07 GÜNCELLEME 07.12.2020 09:08
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Tükek, hem Çin hem de Alman aşılarının Faz-3 çalışmalarını yapan ekibin de üyesi. Aşı ile ilgili sayısız kongre konuşması ve konferans veren Prof. Dr. Tükek, işin uzmanı olmayan, sürekli komplo teorisi üreten kişilerin özgüvenleri konusunda şaşkın olduğunu söyledi. Söylentilerin Bill Gates’in kimlerin iyileştiğini, kimlerin test edildiğini ve kimlerin aşı olduğunu gösteren ‘dijital sertifikalar’ olabileceğini söylediği bir konuşmayla alevlendiğini belirten Prof. Dr. Tükek, “Ama bu konuşmada kimse mikroçiplerden bahsetmedi. Kaldı ki böyle bir teknoloji de yok. Bu komplo teorilerine inanılıyor olması bizim değil psikiyatrinin konusu artık” dedi.

 

 

Hürriyet gazetesi yazarı Fulya Soybaş'a konuşan Tükek,  aşıların kısırlaştırdığı, genetiğimizle oynandığı gibi komplo teorilerinin uzun yıllardır ‘aşı karşıtları’ tarafından çekinmeden kullanıldığını belirten Prof. Dr. Tükek “Yüzyıllardır aşı var. Suçiçeği, kabakulak, kızamık gibi onlarca hastalığı bu sayede yok etmişiz. Aşı olmasaydı herhalde insanlığın sonu gelmişti. Bunları görmeyin; bilimsel hiçbir dayanağı, kimin seslendirdiği belli olmayan teorilere inanın! Akıl alır gibi değil. Sesleri çok çıkıyor olabilir. Sosyal medyayı çok iyi kullanıyor olabilirler ama aşı karşıtları aslında ellerinde bilimsel veri olmayan bir avuç insan” düşüncesini dile getirdi.

Viral enfeksiyonlarının tedavisinin zor olduğuna ve virüsü ancak aşı ile yenebileceğimize dikkat çeken Prof. Dr. Tükek, Türkiye’de uygulanmaya başlar başlamaz kendisinin de aşı olacağını belirtti.

 

 

Tükek, "Şu ana kadar hiçbir aşının faz 3 çalışması tam olarak tamamlanmadı. ‘Alman aşısının bitti, Çin’inki bitmedi’ deniyor. Hayır, böyle bir şey yok. BioNTech erken sonuçları açıkladı. Yoksa tüm aşılar için hâlâ çalışmalar sürüyor. Çin, faz 3 sonuçlarını muhtemelen bu hafta içinde açıklayacak. Güvenilirlik önceki sonuçlarda yüzde 90 üzerindeydi. Benzer bir sonuç çıkar düşüncesindeyim. Eğer antikor üretiyorsa, ki üretiyor, koruyor demektir. Testleri geçtikten sonra yaptırmakta sakınca yok.” ifadesini kullandı. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 27
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı karşıtlarına aldanan Müslüman kardeşim. Bilesin ki aşı dini temeli olan bir tıbbi buluştur. Çünkü oruç da manevi bir aşıdır. Sahur-iftar arasına sıkıştırılarak zayıflatılmış ye iç dürtülerini iradeye gönderir ki irade bu dürtüleri tarzından sesinden tanısın, karşı koymayı öğrensin... Böylece günahlardan korunsun. İradenin manen en güçlü olduğu zaman Kur'an'ın indiği Ramazan ayıdır. Bu da irade lehine olan güç dengesine ilave destek olur. İşte orucun Ramazanda farz kılınmasının bir hikmeti.
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu proflara hiç güvenmiyorum. Bill&Melinda gates vakfının sitesine gir çalışmalarını incele. İngilizcen yoksa ben sana ücretsiz öğretirim. Ondan sonra konuş. ID 2020 projesini incele. Herşey komplo teorisi değil. Bak netanyahu arabistandaki Neom şehrini ziyaret etti çaktırmadan. Şeytan uyumuyor, her yolu deniyor.
    Cevapla
  • Memo can 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne büyük iddalar yahu.gates in avukatligini yapanlara sesleniyorum. Deccal gelecek ve bana iman etmeseniz size yemek icmek yok ama biat edeni kurtaracam diyecek. Imani olmayan zaten ona biat edecek.siz kendinizi Allah a ortak kosiyorsunuz. Nereden o bilgi geldi insanligin sonu korana oldugu? Iyice haddinizi asstiniz. Insallah Rabbim bu kezzablarik canini tez alir da rahatlariz
    Cevapla
  • Nobut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu proflara hiç güvenmiyorum. Kariyer için bunlar memleketi satar.
    Cevapla
  • NİHAT ADAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir tarihte pandemi aşı ile aşılmamıştır, hiçte dünyanın sonu olmadı, bu mu olacak. En çok insanın öldüğü 1918-1920 yılları arasındaki pandemiyi aşı mı durdurdu? Kapitalist sistemin iştahını kabartmak dışında bir işe yaramaz, insanlar üzerinde deney yapıyorlar başka bir şey değil. Domuz gribinden kaç kişi öldü; sıfır, peki domuz gribi aşısından kaç kişi öldü; 6 kişi.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuduz aşısı olmasaydı, Tetanos aşısı olmasaydı, çiçek,kızamık,verem aşıları ve daha niceleri olmasaydı kaç kişi ölürdü hesap ettin mi. O dediğin salgınlar veba salgını yanında trışka kalır. Bilinen Avrupanın 3te ikisini yok etti. Al sana salgın . Kim diyor öldürmüyor diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor