Kiraz sapı nasıl demlenir? Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir?

Fazla kilolarından şikayetçi olan ve diyet yapan kişilerin sıkça tükettiği kiraz sapı çayı metabolizmayı çalıştırarak hızla kilo vermeyi sağlıyor. İçeriğinde bulunan A, C ve E vitaminleri sayesinde vücuda sayısız faydası bulunuyor.

Kiraz sapı nasıl demlenir? Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir?
Kiraz sapı nasıl demlenir? Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir?
GİRİŞ 31.12.2021 17:00 GÜNCELLEME 31.12.2021 17:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kiraz meyvesinin saplarının mevsiminde toplanıp kurutulması ile elde edilen kiraz sapı çayı metabolizmayı çalıştırarak hızla kilo vermeye yardımcı olur. Hem kilo verdirirken içeriğindeki A,C ve E vitaminleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri de büyük ölçüde karşılar. Diyetisyenlerin de sık sık danışanlarına önerdiği bu çayın sağlığa faydaları saymakla bitmez.

Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı ne işe yarar?Hindistan cevizi yağının cilde faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı ne işe yarar?


KİRAZ SAPININ FAYDALARI NELERDİR?

  • İdrar söktürücü: Kiraz sapı çayı idrar söktürücü görevi ile yüzyıllardır tüketilir. Vücuttaki su tutulumunu engellediğinden detoks programlarının vazgeçilmez içeceğidir. Bu çayı tüketirken bol su içmek ihmal edilmemelidir.

  • Böbrek sağlığını korur: İçeriğindeki bileşenler sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak, su tutulmasını engellemeyi vaad eden kiraz sapı çayı tüm bunları yaparken böbrek sağlığını da korur. Böbreklerin sağlıklı şekilde çalışmasını ve kan süzme görevi esnasında zorlanmamasına yardımcı olur. 

Limon kabuğunun 10 mucizevi faydasıLimon kabuğunun 10 mucizevi faydası

  • Regl sancıları: Kadınların fazlaca ağrı ve sancı ile karşılaştıkları regl dönemlerinde çok etkin rol oynar. Kasların fazla kasılması ve kirli kanın dışarıya atılamamasından kaynaklı gerçekleşen bu sancıyı kısa sürede geçirerek, rahat ve huzurlu bir şekilde regl dönemleri geçirmenize yardımcı olur.

  • Bağırsakları düzenli çalıştırır: Kiraz sapı çayı içildiği tek bir fincanda dahi olsa bağırsakları çalıştırarak, yenilen besinlerin hazmını kolaylaştırır. Sindirime yardımcı olarak diyet yapan kişilerin de işini kolaylaştırır.

  • Kalp damar sağlığı: Kiraz sapı çayı kalbin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkıda bulunur. Bunu yaparken damarların tıkanmasını da önler.

  • Ödem attırır: Kilo vermeye başlayan kişilerin ilk etapta verdikleri kilolar vücutlarında biriken ödemlerdir. Kiraz sapı çayı tam bu noktada devreye girerek vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olur.

  • Sakinleştirir: Düzenli kullanılan kiraz sapı çayının kişilerin günlük hayatlarında yaşadığı stres ve endişeleri azalttığı bilinir. Kişiyi sakinleştirerek daha dingin bir ruh sağlığı kazanmasını sağlar.

  • Cilde iyi gelir: Cilt sağlığını korumada da çok ciddi önem arz eden kiraz sapı çayı vücutta selülit oluşumunu da önler. Var olan selülitleri uzun vadede geçirirken en azından görüntüsünü daha iyi hale getirir.

Kuzu kulağı otunun bilinmeyen 10 faydası


KİRAZ SAPI NASIL KURUTULUR?

Mevsiminde yenilen kiraz meyvesinin saplarını atmadan bir kenarda biriktirilmeli. 
Sonra biriktirilen kiraz sapları güneş almayan nemli ve kuru bir ortamda en az 3 gün olmak üzere kurutulmalıdır. Kuruduktan sonra çay yapmak üzere hava almayan bir kavanozda saklanmalıdır.

KİRAZ SAPI ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Kiraz sapı çayı yapmadan önce ilk olarak kiraz saplarının yeterince temiz olduğundan emin olun. Eğer kiraz sapları tozluysa çay yapmadan önce mutlaka yıkayın. Tencereye 1 litre kadar su ve 40-50 tane kiraz sapı koyun. Kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra süzün ve bir cam şişeye koyarak buzdolabında saklayarak en fazla 3 gün içinde tüketin. 

Kiraz sapı çayını evde kendiniz demleyebileceğiniz gibi aktar ve marketlerde sallama çay şeklinde de bulabilirsiniz. Sallama çay olarak tüketilen kiraz sapı çayının etkisi demleme olana göre daha az olduğundan günde 2 bardak tüketilmesi zarar vermezken, demleme kiraz sapı çayını günde en fazla 1 bardak içmelisiniz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Nazlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kiraz şimdi ne arasın
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    İçinde a b c d e f g h j k l m n o p r s t u v y z vitaminleri bulundurur
    Cevapla
  • Aytek 3 yıl önce Şikayet Et
    Aralık ayı ve kira
    Cevapla
  • Mert MALATYALI 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli annem " dut ye köküne dönesin, kiraz ye sapına dönesin" sözünü çok zikrederdi. Kiraz yemenin kilo vermeye etkisini söylerdi.
    Cevapla
  • Oğuz Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mevsimde portakal, mandalin, zeytin den bahsedin. Kiraz sapı!!! Para ile aldıktan sonra fazla anlamı kalmaz...
    Cevapla
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar= medya para mı alıyo ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı