Ceviz suyu faydaları nelerdir? Limonlu ceviz suyu faydaları...

Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için doğru beslenme ve egzersizin yanında zengin besin değerlerine sahip, uzun süre tok tutan kürlerin de düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ceviz suyu da bu kürlerin başında gelerek gün içinde daha uzun süre tok tutarak kontrolsüz yemek yemenin önüne geçerek daha hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır. Peki ceviz suyu kürü nasıl hazırlanır?

Ceviz suyu faydaları nelerdir? Limonlu ceviz suyu faydaları...
Ceviz suyu faydaları nelerdir? Limonlu ceviz suyu faydaları...
GİRİŞ 18.01.2023 14:40 GÜNCELLEME 18.01.2023 14:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Sağlıklı ve zinde bir vücut için doğal ürünlerle beslenilmesi, bununla birlikte bitkisel kürlerin hazırlanması tavsiye edilmektedir. Doğal ve evde hazırlanan bitkisel tarifler, daha kalıcı kilo vermeye yardımcı olurken birçok hayati hastalığın oluşmasına engel olmaktadır. Ceviz suyu da bitkisel zayıflama yöntemleri arasında en çok tercih edilendir. Ceviz suyu, hızlı ve kalıcı kilo vermeyi sağlarken yüksek kolesterolü normal seviyesine indirerek kalp ve damar sağlığını korumaktadır. Oldukça kolay hazırlanan ceviz suyu, her sabah aç karnına tüketilmesi önerilmektedir. 

Soğan ve sarımsağın faydaları nelerdir? Vücudu toksinlerden arındıran sarımsak ve soğan kürü...

Ceviz Suyu İle Nasıl Kilo Verilir?

Diyet yaparken çoğu insan çok az yemek yiyerek bağışıklık sistemini zayıflamasına neden olur. Böylece hastalıklara karşı vücut direncini azalır ve çok çabuk hastalanır. Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken vitamin ve mineral bakımından zengin, daha hafif besinlerin tüketilmesine özen gösterilmelidir. Besinlerin doğru kombinasyonla ve doğru pişirme şekliyle tüketerek diyet listeleri oluşturulmalıdır. Ceviz suyu ise, vücudun günlük ihtiyacı olan besin değerlerini en doğal ve sağlıklı şekilde aldıktan sonra destekleyici kür olarak güne başlarken ya da gün içinde tüketilebilmektedir. 

Altın yoğurt kürü nedir? Altın yoğurt kürü faydaları nelerdir?

Ceviz Suyunun Faydaları

  • Ceviz suyu, kan şekerini dengelemektedir. Bundan dolayı ani acıkmaların önüne geçer ve öğünlerde kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer. 

  • Yüksek protein içeren ceviz suyu, uzun süre tok tutarak gün içinde daha çok yemek yeme ihtiyacını kısmen azaltır. 

  • Yüksek besin değerlerine sahip olan ceviz suyu, diyet yaparken çok sık meydana gelen vitamin ve mineral eksikliğini engelleyerek vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılamaktadır.

  • Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşıladığından bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. 

  • Sindirim sistemini düzenleyerek bağırsakların daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabızlıktan kaynaklı meydana gelen şişkinliğe iyi gelir. 

  • Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek kolesterolün düşmesini sağlar. Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır.

Limonlu Ceviz Suyu Faydaları Nelerdir?

Ceviz Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?

Ceviz suyu, belli bir diyet ve spor programına bağlı olarak destekleyici bir kürdür. Yani diyetin daha çabuk sonuçlanması, daha kalıcı kilo vermek için sabahları aç karnına kahvaltıdan 20-25 dakika önce içilmesi tavsiye edilir. 

Ceviz Suyu Nasıl Hazırlanır?

1 ya da 2 adet bütün ceviz geceden 1 bardak suyun içine atılır ve tüm gece bekletilir. Sabah olunca aç karnına içilir. Gün boyu tokluk hissi vererek bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlayarak vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. 

Limonlu Ceviz Suyu Faydaları?

Zayıflama sürecini hızlandırmak ve tüm vücudu toksinlerden arındırmak için hazırlanan ceviz suyuna limon sıkılması etkisini daha da arttırmaktadır. Limon ceviz suyu ayrıca, kalp ve damar sağlığı için de oldukça önemlidir. Limonlu ceviz suyu ayrıca vücutta biriken ödemin en kısa sürede atılmasına da yardımcı olmaktadır. 

Akdeniz diyeti nasıl uygulanır? Akdeniz diyetiyle nasıl daha sağlıklı ve kalıcı kilo verilir?

Sarımsak ve Ceviz Suyu Kürü İle Zayıflama...

1 bardak suyun içerisine 2 adet ceviz ve 1 diş sarımsak atılarak gece boyu bekletilir. Sabah uyanınca kahvaltıdan 20-25 dakika önce su içilir ve ceviz ve sarımsaklar parçalar halinde yutulur. Sarımsak ve ceviz, vücuttaki iltihap ve enfeksiyonların sökülmesine yardımcı olarak kilo vermenin yanında bağışıklık sistemini de korumaktadır. 

YORUMLAR 1
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    En hızlı kilo verdirmek iki öğün ve tek çeşit bu kadar basit görün bakın nasıl kilo veriyorsunuz yememeği öğrenmediğiniz müddetçe kilo veremezsiniz habire alırsınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri