Nar kabuğunun faydaları nelerdir? Nar kabuğu cilde nasıl uygulanır?

Vitamin ve mineral deposu olan nar, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Genellikle çöpe atılan nar kabukları ise, antioksidan kaynağı olup vücudu kanser hücrelerine karşı korumaktadır. Özellikle kalp ve damar sağlığını koruyan nar kabuğu çayı, kalp krizi riskini azaltmaktadır. Peki nar kabuğunun cilde faydaları nelerdir? Nar kabuğu çayı nasıl hazırlanır?

Nar kabuğunun faydaları nelerdir? Nar kabuğu cilde nasıl uygulanır?
Nar kabuğunun faydaları nelerdir? Nar kabuğu cilde nasıl uygulanır?
GİRİŞ 09.12.2022 16:14 GÜNCELLEME 09.12.2022 16:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Besinler arasında en güçlü antioksidan kaynağı olarak bilinen narın taneleri kadar kabuğu da insan sağlığına çok faydalıdır. Nar kabuğu doğru miktarda ve doğru şekilde hazırlanıp tüketildiğinde vücudu baştan aşağı toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Diğer meyvelere kıyasla çok fazla vitamin ve minerale sahip olan nar ve nar kabuğu birçok hastalığa şifa olmaktadır. Mevsimsel değişikliklerden ya da soğuk havadan kaynaklı grip ve nezleden kalp ve damar sağlığına kadar pek çok hastalığın tedavi sürecini hızlandırmaktadır. Sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta meydana gelen iltihap, bateri ve mikropların kısa sürede atılmasını sağlar. 

Nar suyu faydaları nelerdir? Sabah aç karnına nar suyu içmek iyi gelir?

Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Nar, nar suyu, nar kabuğu, yüksek tansiyonu düşürerek kan dolaşımını hızlandırdığı ve bundan dolayı da kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Bunun dışında nar, antik çağlardan beri tedavi amaçlı kullanıldığı, insanlara şifa verdiği için nara ayrı bir ehemmiyet verdikleri bilinmektedir. Alternatif tıpta çok fazla kullanılan narın faydaları modern tıpta da bilinerek kabul görmektedir. Nar kabuğunu insan sağlığına olan faydaları şöyledir:

  • Antioksidan kaynağıdır ve vücutta biriken toksinlerin atılmasını salar. Özellikle alkol ve sigara tüketen kişilerin iç organlarında meydana gelen tahribatın onarılmasını destekler, akciğer ve karaciğeri temizler.

  • Sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelmektedir. Özellikle ishalin durmasını sağlar. Vücudun hızla sıvı kaybetmesini önleyerek bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.

  • Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek tansiyonu düşürür. Bundan dolayı kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır.

  • Nar kabuğu suyu ile yapılan gargara ile diş ve diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir. Diş etlerini besleyerek kanamaları durdurur, kötü nefes kokusunu önler.

  • Diş etlerinde meydana gelen iltihapların kısa sürede kurutarak diş ağrılarını kısmen azaltmaktadır.

  • Nar kabuğu cildin yenilenmesine ve daha genç görünmesine fayda sağlamaktadır. Düzenli olarak nar kabuğu ile yapılan cilt bakımı kısa sürede etkisini göstermektedir. Nar kabuğu, cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlayarak günlük bakım ihtiyacını karşılamaktadır.

  • Grip, nezle, bronşit, boğaz ağrısı gibi solunum yolu hastalıklarının daha çabuk tedavi edilmesini sağlar. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmektedir. 

  • Ciltte meydana gelen yanık, kesik, böcek ısırığı gibi yaraların tedavisinde kullanılır.

  • Saç derisinde meydana gelen bakterileri temizleyerek saç derisi bakımını sağlar. Böylece kepek ve saç dökülmesi gibi sorunları ortadan kaldırır.

  • Anemi yani kansızlık hastalığı olanların kan değerlerini yükseltmektedir.

  • Enerji verir ve zinde tutar.

  • Eklem ve kas ağrılarına iyi gelir, doğal ağrı kesicidir.

Nar Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Nar kabuğu ister kurutulmuş ister de yaş halde tüketilebilmektedir. Kaynayan suyun içerisine birkaç küçük parça nar kabuğu atılır ve 10 dakika demlenmesi beklenir. Elde edilen çay gün içinde 1 bardak kadar içildiğinden vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi sigara ve alkolden kaynaklı meydana gelen zararları büyük oranda iyileştirmektedir. Nar kabuğu suyu düzenli olarak içilmesi, ancak düzenli içilmesi halinde etkisinin görülebileceği de belirtilmektedir. 

İncir yaprağının faydaları nelerdir? Varis tedavisinde incir yaprağı nasıl kullanılır?

Hazırlanan nar kabuğu çayı, farklı amaçlar için de tüketilmektedir. Nar çayını demledikten sonra soğuması beklenir ve tonik olarak kullanılabilir. Cildi ölü hücrelerden, kirden ve yağdan temizleyerek siyah nokta ve sivilce oluşumunu engeller. Bunun yanında Hücreleri yenileyerek daha canlı ve genç bir görüntü kazandırır. Nar kabuğu suyu, temiz bir pamuğa bir miktar dökülerek temizlenmiş cilde son işlem olarak uygulanır ve durulanmadan yatılır. Düzenli kullanılması halinde kırışıklıkların geçmesinde ve cildin canlanmasında ciddi etkisi görülmektedir. 

Evde adaçayı ve ebegümeci çayı nasıl hazırlanır? Adaçayı faydaları nelerdir?


Nar Kabuğu Zayıflatır Mı?

Nar kabuğu vücudu toksinlerden arındırarak daha sağlıklı kalmasını sağlıklı kalmasını sağlamaktadır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak bağırsak sağlığını korumaktadır. Bununla birlikte ciddi bir detoks olan nar kabuğu çayı, vücudu direkt zayıflatmasından ziyade diyet yapanların destekçisi olarak zayıflama sürecini hızlandırmaktadır. 

Narın faydaları neler? Şifa deposu nar suyu ve kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?

1 Adet Narın Besin Değerleri 

Karbonhidrat (g) 18.7
Protein (g) 1.67
Yağ (g) 1.17
Lif (g) 4
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 3
Potasyum (mg) 236
Kalsiyum (mg) 10
Vitamin A (iu) 7
Vitamin C (mg) 10.2
Demir 0.3

YORUMLAR 5
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Nar suyu kalp damarlarını açar arkadaşlar. Günde 2 adet nar suyu sıkıp için. 1 hafta içinde anlarsınız. En iyi yönü sarımsak limon veya turunçgiller gibi kanı sulandırmaz. Böylece tansiyon düşürmez
    Cevapla
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Hatay İskenderunlu olarak her sene eylül ekim aylarında nar ekşisi yapıyoruz. Çıkan nar kabuklarını da kurutarak harika bir mangal kömürü olarak kullanıyoruz. En iyisi bu
    Cevapla
  • Nazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ay yazık ya kabuk yakılır mi suyunu içmek varken
    Cevapla
  • uyarıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    sallayın sallayın bakalım, bu uyduruk haberlerin hesabını Allah elbette soracaktır size.
    Cevapla
  • Gönül 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencs doğal olan her şey güzeldir denicem mutlaka
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi