Günde 4 fincan kahve içerseniz...

Kahve uyarıcı ve zihin açıcı etkisi yüzünden çok eski zamanlardan bugüne pek çok kişinin favori içeceklerinden biridir. Özellikle sabahları kahve içmeden güne başlayamayanların sayısı oldukça fazla. Hal böyle olunca kahve tüketiminin vücuda faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu konusu da merak edilenler arasında. Gün içinde kaç fincan kahveye kadar vücuda faydalı olduğu konusunda ise tartışmalar sürüyor.

Günde 4 fincan kahve içerseniz...
Günde 4 fincan kahve içerseniz...
GİRİŞ 20.01.2021 16:52 GÜNCELLEME 20.01.2021 16:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Pek çok insanın favori içeceği olan kahve genelde sabah saatlerinde tercih edilse de aslında günün her vaktinde sıklıkla her yaştan insan tarafından tüketilir. Özellikle sabahları içilmesinin sebebi içeriğindeki bileşenler sayesinde enerji vererek daha zinde bir gün geçirmeyi sağladığındandır. Öte yandan kahve birçok cilt bakım ürününde kullanılan önemli bir bileşendir. Kahve doğru miktarda tüketildiğinde cilde fayda sağlar.



Doğru miktarda kahve tüketimi kalbe fayda sağlıyor

Alman bilim insanlarına göre kafein, kan damarlarımızdaki hücrelerin belirli bir şekilde tepki vermesini sağlar. Bu sayede hücreler daha hızlı işler ve kendilerinden daha genç hücreler gibi performans gösterebiliyorlar. Araştırmacılar, kalbi daha uzun süre genç tutmak için ihtiyacımız olan en doğru kahve miktarının günde 4 fincan olduğuna inanıyor.

Kahve içenler daha uzun yaşıyor olabilir

Uzmanların yaptıkları araştırmalar sonucu her gün düzenli olarak kahve tüketenlerin diğer insanlara nazaran hastalıklara yakalanma riskleri daha düşüktür. Söz konu hastalıklar felç, yaralanma, solunum hastalıkları, enfeksiyonlar ve diyabet hastalığıdır.  ABD'de 400 bin kişiyle yapılan büyük çaplı bir araştırma, her gün rutin olarak kahve tüketenlerin kafein alımını azaltanlara göre herhangi bir nedenle ölme olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Kahve tüketimi abartmayın çünkü...

Günde bardak bardak kahve tüketiyorsanız bu sağlığınız için hiç de iyi değildir. Yeterli ve doğru miktarda kahve tüketimi kalp damar hastalığına iyi gelse de fazlası zarar verir. Yapılan araştırmalara göre günde 6 fincandan fazla tüketilen espresso tüketmek kalp hastalığı riskini yüzde 22'ye kadar arttırıyor.

Kahveyi sağlıksız yapan nedir?

Günde 4 fincandan fazla kahve tüketenler için zararlı olabilecek tek bileşen kafein değildir. Kahve severlerin çoğu kahveyi tatlandırmak için yoğun yağ ve kalori içeren krema ve şeker tüketir. Asıl bu ek besinler sağlığa daha fazla zarar verir. Yeterli ve doğru miktarda tüketilen kahvenin diyabet riskini azalttığı söylense de şeker ve krema eklendiğinde bu durum tam tersine dönebilir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Erdo 3 yıl önce Şikayet Et
    Günde 1 fincan yeterli gerisi yalan
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    edindiğim tecrübelere göre fazla çay ve kahve zararlı,,,bundan 8 sene önce ölen ablam sağlığında aşırı çay ve kahve içiyordu,bu yüzden vucudu calsiyum ve d vitamini alamıyordu.çünkü kafein vucuda calsium ve d vitamini alımını engeliyor. ablam son günlerini kemik erimesinden yatalak olarak geçirmişti.
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin kahve yüzde yüz ZARARLI bir içecektir.
    Cevapla
  • Ercüment Dal 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabii zehirli yiyecekler, tütün veya alkol de zararlı değil, değil mi? Not: kahve az tüketilirse faydalıdır zaten her şeyin fazlası zarardır .
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğal olan hiç birşey zararlı değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi