Koronavirüs hastasını ziyarete giden aynı aileden 30’un üzerinde kişi korona oldu

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde koronavirüse yakalanan 90 yaşındaki H.E.'ye hasta ziyaretine giden aynı aileden 30 kişinin testi pozitif çıktı. Yaşanan olayı örnek gösteren Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, "Bu alınan önlemlerin etkili olması için kesinlikle önlemlere dikkat etmeliyiz” dedi.

Koronavirüs hastasını ziyarete giden aynı aileden 30’un üzerinde kişi korona oldu
Koronavirüs hastasını ziyarete giden aynı aileden 30’un üzerinde kişi korona oldu
GİRİŞ 04.02.2021 10:18 GÜNCELLEME 04.02.2021 10:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Ulaşlı Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde 90 yaşındaki H.E. koronavirüse yakalandı. Bir süre hastanede tedavi gören H.E., durumunda iyileşme olunca tedavisine evde devam edilmek üzere taburcu edildi. H.E.'nin evde devam eden tedavisi sırasında hasta ziyaretine gelen 30 akrabasında koronavirüs tespit edildi. Farklı adreslerde oturan 30 akraba testlerinin pozitif çıkmasının ardından karantinaya alındı.

Geçmiş olsun ziyaretine giden 30'un üzerinde kişi pozitif çıktı

Yaşanan olayı örnek gösteren Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerin başarılı olabilmesi için herkesin maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Hastalığın bulaşma hızını anlatmak için bu durumu örnek gösteren Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan, "Bir diğer konu ise taziye ve hastaneden çıkan kişilere yapılan geçmiş olsun ziyaretleri. Öyle bir örnek bugün geldi. Bir yaşlı büyüğümüze, ziyarete giden bütün aile fertlerinden 30’un üzerindeki kişinin koronavirüs testleri maalesef pozitif çıktı. Dolayısıyla, bu alınan önlemlerin etkili olması için kesinlikle önlemlere dikkat etmeliyiz. En azından bu süreçte, kendi çekirdek ailemizden başka kimseyle görüşmemeliyiz. İletişim araçlarımızla görüşmeliyiz. Sevgimizi ya da hasretimizi başka türlü gösterebiliriz. Okullar kapalı, kafeler kapalı, restoranlar kapalı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı var, gece belli bir saatten sonra sokağa çıkma yasağı var. Eğer biz gündüzleri sorumlu şekilde davranmazsak bu tedbirlerin büyük oranda boşa çıkacağını üzülerek görmekteyiz. Onun için kesinlikle maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Fetih 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür hastaların tedavisi ücretli olsun. Bakın bidaha temas olur mu?
    Cevapla
  • hıdır diker 3 yıl önce Şikayet Et
    dilerim bunlarda ve kurallara uymayanlarda ölürler ölmezlerselerde dileri çok acı çekerler.
    Cevapla
  • BEDOO 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    yerel bazlı tam gün yasaklar başlamalı,ki bi nevi ceza olsun,hepimiz buna mecburen uyarız ozaman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi