Doktorların 3 ay ömür biçtikleri hasta kanseri ailesinin desteğiyle yendi!

Üç ay ömür biçilen kanser hastası belediye işçisi Doğan Akbaykallı, eşinin sevgisi ve doktorlarının desteği sayesinde hayatta kalma savaşını kazandı. Dört ameliyatın ardından yaşama tutunan kocasının elini bir an bile bırakmayan Neslihan Akbaykallı da zorlu günleri anlattı.

Doktorların 3 ay ömür biçtikleri hasta kanseri ailesinin desteğiyle yendi!
Doktorların 3 ay ömür biçtikleri hasta kanseri ailesinin desteğiyle yendi!
GİRİŞ 04.02.2021 17:18 GÜNCELLEME 04.02.2021 17:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediyesinde görevli 45 yaşındaki Doğan Akbaykallı, 2016 yılı Aralık ayında özel bir hastanede apandisit ameliyatı oldu. Patoloji incelemesinde kansere yakalandığını öğrenen Akbaykallı’nın, bu kez kanserin yayıldığı kalın bağırsağından 40 santimetrelik kanserli bölüm çıkarıldı. Ameliyattan sonra normal hayatına devam eden Akbaykallı, üç yıl aradan sonra ağrılarının artması sebebiyle yeniden hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde kanserin karın içerisine yayıldığı anlaşıldı.


 
"Eşinin 3 ay ömrü kaldı, istediklerini yapın"

Doktorlar, Doğan Akbaykallı'nın eşi Neslihan Akbaykallı'ya eşinin büyük bir kanser ameliyatı geçireceğini ve operasyon sırasında da ‘sıcak kemoterapi’ (HIPEC) işleminin uygulanması gerektiğini anlattı. Eşi 18 saat süreceği söylenen ameliyata alındığında, akrabalarıyla birlikte ameliyathane salonu önünde beklediklerini anlatan Neslihan Akbaykallı, “Genel cerrahi uzmanı ameliyata girdikten 15 dakika sonra çıktı. Bize kanserin tüm organlara yayılması nedeniyle operasyonu sonlandırdığını anlattı. Ve bana dönerek, ‘Eşinin üç ay ömrü var, taburcu olduktan sonra tüm istediklerini yapın’ dedi. O an sanki yer yarıldı da yerin içine girdim. Çok zor anlardı. Ne yapacaktık, eşime ne diyecektik. Ağlamaya başladık. Servise çıkınca eşim bizi gözü yaşlı görünce işlerin ters gittiğini anladı. Ameliyata başlanamadığı için sıcak kemoterapi işlemi de yapılmamıştı. Daha önce ismini duyduğumuz Dr. İsmail Bey'in kliniğine gittik. O da bize, ‘Yüzde 1 şansınız var; ama ben ameliyatı yaparım’ dedi. 
 


Umudumuzu hiç yitirmedik
 
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Özsan ve ekibi, birkaç gün sonra Akbaykallı’yı yeniden ameliyat aldı. Dr. Özsan ve ekibi 15 saat süren operasyonda kanserli dokuları temizlerken, sıcak kemoterapi işlemiyle de mikroskopik boyuttaki hücreler yok edildi. Neslihan Akbaykallı ise eşini bir an olsun yalnız bırakmadı. 16 yıldır aynı yastığa baş koyan Neslihan Akbaykallı, çocukları Adnan (13) ve Deniz (10) ile birlikte omuz omuza verdikleri mücadeleden galip çıktı. Eşinin iki yıldır sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürdüğünü anlatan Akbaykallı, “Tedavisinin her aşamasında yanındaydık. İyileşeceğinden bir an bile şüphe duymadık, umudumuzu hiç yitirmedik. Eşimin de umudunu yitirmemesi için elimizden geleni yaptık. İsmail hocamız da bize bu süreçte çok destek oldu. Gece yarısı bile aradığımızda bize yapmamız gerekenleri anlattı ve hep moral verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kanser hastaları ve yakınları hiçbir zaman umudunu yitirmesin” şeklinde konuştu.


 
“Doğa gezilerine katılıyorum, avlanıyorum”

  Eşine, ailesine, arkadaşlarına ve doktoruna minnettar olduğunu anlatan Doğan Akbaykallı, “İki yıldır çok sağlıklıyım. Doğa gezilerine katılıyorum, ava gidiyorum. Eşime ve doktorumuza minnettarım” dedi.  
  Bir önceki ameliyattan erken çıkarıldığı sırada eşini ve yakınlarını ağlarken görünce ne yapacağını bilemediğini anlatan Akbaykallı, “Yarı baygın koridorda beni götürürlerken bir ara saati gördüm. Saatin 10.00 olduğunu fark edince bir şeylerin kötü gittiğini anladım. Odaya çıktığımızda eşim ve tüm yakınlarım ağlıyordu. Allah’a şükür şimdi çok iyiyim” diye konuştu.  
 
Tetkiklerde bir tümör odağı saptanmadı

Dr. İsmail Özsan, hastası Doğan Akbaykallı’nın sağlığını iyi olduğunu belirterek, “Tabi tüm kanser hastalarında olduğu gibi Doğan Bey'in de taramalarına düzenli olarak devam ediyoruz. Apandiks tümörünün dördüncü evresi dediğimiz karın zarı tutulumu ile bize başvurdu. İdeal tedavi kanserin yayılma bölgelerini temizleyerek, sıcak kemoterapi verilmesidir. Hastamıza bu tedaviyi uyguladık. Yaptığımız başarılı ameliyat ve sıcak kemoterapi yöntemi sayesinde hastamıza yaklaşık 2 yıllık bir yaşam süresi kazandırdık. Şu anki taramalarda bir tümör odağı saptanmadı” diye aktardı. Dr. Özsan, sıcak kemoterapi uygulamasının bazı hastalarda ikinci defa uygulanabildiğini ve bu hasta grubunda yaşam süresinin uzadığını gördüklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    deki önce Allah'ın izniyle zihniyet farklı olunca
    Cevapla
  • HEMDEM 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şifayı nasip edecek olduktan sonra birilerini illa ki vesile kılıyor. "Kanseri yendi" lafından ziyade "Allah şifa verdi" diyemiyor muyuz? Neden bizim habercilik jargonumuz da İslami hassasiyetler gözetilmiyor? Hem Hekimin "Hastamıza iki yıl daha yaşam süresi kazandırdık" lafı ne kadar doğru? Bu şu mu demek; "Tamam şimdilik iyisin ama rahat olma, her an gidicisin" mi demek? Rabbim belki 80-90 yaşına kadar ömür verecek belki Kardeşimize.
    Cevapla
  • rgökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    doktor literatüre göre söylüyor bunu. kendi fikri değil. kaynağı muhtemelen pubmed dir.
    Cevapla
  • VEYSEL 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bu nasıl iş yahu adam hastalaniyor ancak adamdan çok karısına övgü dizip karısından bahsediyorlar bu nasıl bir zihin yapısı böyle hasta olan kadın asla böyle haber yapmazlar ama başlarlar YIKILMADI AYAKTA KALDI diye hasta kadının reklamını yapmaya ama hasta olan erkek olunca hastanın kendisinden değil de karısından habire konuşuyorlar niye erkek hastalar için de kadınlara kullandığınız o YIKILMADI dimdik ayakta dilini kullamiyorsunuz bu nasıl bir ayrımcılık hâli feminizmin suyunu çıkardılar suyunu hattâ posasını!!!
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi ben KAMIL NIKLI yorumcu, dr ali abiden ÖZÜÜÜR DILIYORUM
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Veysel Bey kişisel yorum yapmamış ama ismine Dr. eklemeyi tutku edinen kardeşimiz kişiye hakaret etmiş. Yorum yazarken kişilere hakaret yazılmaması esas olmalı. Sadece fikirler konuşmalı. Kıskançlık ve hakarette dünyada birinci olduğumuzu duymayan kaldı mı ?
    Cevapla
  • Dr. Ali Bal 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten senin gibi boş ve Gereksiz biri bu memlekete bir daha zor gelir, Allah kimseyi senin gibi HASED FESAD KISKANÇ Yapmasin.
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi doktorlarda da garanti süresi 2 yıl mı ? Nasıl iş bu yav.?
    Cevapla
  • garib 3 yıl önce Şikayet Et
    bu millet neden bukadar abur çubur şeylere inanır oldu yav allahın bizlere verdiyi sınırlı bir ömür vardır zamanı vakti gelmeyinçede ölmeyiz zamanıda gelinçe dünyanın tüm dokturları bir araya gelseler ellerinden birşeyler gelmez bu arkadaşında dünyada yiyeçek ekmeyi varmış Allahımda şifasını vermiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!