3 yıldır çektiği 'delirten ağrılarından' ameliyat sayesinde kurtuldu!

3 yıldır, halk arasında “delirten ağrı” olarak bilinen trigeminal nevralji rahatsızlığı yaşayan 49 yaşındaki Kudret Uğur, başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuştu.

3 yıldır çektiği 'delirten ağrılarından' ameliyat sayesinde kurtuldu!
3 yıldır çektiği 'delirten ağrılarından' ameliyat sayesinde kurtuldu!
GİRİŞ 19.02.2021 17:27 GÜNCELLEME 19.02.2021 17:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yüz bölgesinde oluşan ağrılar nedeniyle su içerken bile zorlanan Kudret Uğur, şikayetlerinin artmasıyla birlikte  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Seçer‘e başvuruda bulunarak muayene oldu. Yapılan muayene, tetkik ve görüntüleme yöntemleri neticesinde Uğur’a halk arasında “delirten hastalık” olarak adlandırılan trigeminal nevralji tanısı konuldu. Uğur’a trigeminal nevralji hakkında bilgi veren Doç. Dr. Seçer onaylarını alarak hastayı ameliyata aldı.



Trigeminal Nevralji ani şekilde meydana gelen yüz ağrısı

Operasyon sonrası hastayı ziyaret eden Doç. Dr. Seçer, Trigeminal Nevralji rahatsızlığı hakkında bilgi verdi. Seçer, "Trigeminal Nevralji  ani bir şekilde meydana gelen yüz ağrısı olarak adlandırılmaktadır. Yüz yıkamasında, dokunmada ve yeme içme gibi işlemlerde başlayıp şiddetlenebilir. Elektrik çarpması gibi hissedilen şiddetli ağrı, spazm benzeri yanma hissi ile meydana gelir. Bu hastalığın tam olarak sebebi ise bilinmemektedir. Sinir sistemini etkileyen ve kronik bir rahatsızlık olan bu hastalık halk arasında delirten hastalık olarak da bilinmektedir." dedi.



Hasta kullanabileceği tüm ilaçları kullanmış ama sonuç alamamış


Doç. Dr. Seçer konuşmasına şöyle devam etti: "Hastam Kudret Hanımın 3 yıldır giderek şiddetini arttıran yüzünün sol yarısında ağrıları vardı.  Trigeminal nevralji hastalığında tedavi hastadan hastaya değişkenlik gösterse de genel olarak ilaç tedavisi, etkili olmadığı durumlarda ise cerrahi tedaviye başvurulmaktadır. Hastamız bize gelmeden önce  bu hastalık için kullanabileceği ilaçları maksimum dozda kullanmasına rağmen hayat kalitesini azaltan ağrıları  devam  etmiş ardından radyofrekans yöntemi denemiş ancak etkisi çok kısa süreli olmuş. Trigeminal nevraljide bu tedaviler başarılı bir sonuç vermezse mikrovasküler dekompresyon denen cerrahi yöntemi yapılmaktadır. Kudret Uğur Hanım da mikrovasküler dekompresyon işlemi uygulayarak ağrılarından kurtulmasını sağladık” dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Cangüzar Bülbül 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimiz şifa versin, annemdede var aynı hastalık 75 yaşında ameliyat olamıyor. Doktorumuzu tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir akrabamız 40 yıl boyunca bu hastalığı çekmiştir yüzündeki ağrılarla yazın ortasın da bile atkıyla sarardı fakat ağrıları bir türlü geçmezdi taki 2000 yıllarda bu hastalığın tedavisi ortaya çıkana kadar ömrünün son 20 yılını ağrısız geçirdi doctorların sayesin de
    Cevapla
  • Kasım Ocak 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm sağlık çalışanlarına saygılarımı sunuyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular