Şifa deposu kaldirik otu! Faydaları saymakla bitmiyor

Şifalı olduğu bilinen ve her yıl Mart ayında ormanlarda ve dik yamaçlarında yetişen kaldirik otu Düzce'de köylü pazarı tezgahlarında yerini almaya başladı.

Şifa deposu kaldirik otu! Faydaları saymakla bitmiyor
Şifa deposu kaldirik otu! Faydaları saymakla bitmiyor
GİRİŞ 06.04.2021 12:58 GÜNCELLEME 06.04.2021 12:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Her yıl mart ayında ormanda ve dik yamaçlarda yetişen kaldirik otu bu yıl da Düzceli köylüler tarafından toplanarak pazar tezgahlarında yerini aldı. Şifalı olduğu bilinen ve faydalarının saymakla bitmediği kaldirik otu son derece zahmetli şekilde toplanarak tezgahlara geldi. İçeriğindeki bulunan kalsiyum ve potasyum sayesinde pek çok hastalığa iyi gelen kaldirik otuna vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Ürünün sadece mart aylarında yetiştiğini söyleyen Hüseyin Coşar, “Kaldirikleri ormandan topluyoruz. Ormanda yetişen bir ürün. Mart ayında yetişir. Daha sonra Mayıs ayına kadar çürümeye başlar. Biz gidip topluyoruz ve tezgahlara getiriyoruz. Her derde deva ve her şeye faydalı olan bir şey” dedi.

Kuşkonmazın faydaları nelerdir? Kuşkonmaz nasıl yenir?


Özellikle sindirim sistemine çok faydası var

Ürünün toplanmasının zahmetli bir iş olduğunu ve ürünleri tek tek topladıklarını belirten Aynur Coşar ise, “Toplaması zorlu. Ormandan tek tek topluyoruz ve sırtımızda çuvalla gezdiriyoruz. Çok zahmetli bir iş. Sonra buraya getiriyoruz, tezgaha. İstenilen her yerde yetişmiyor. Düzce Akçakoca taraflarında yetişiyor. Her şeye çok faydası vardır. Özellikle sindirim sistemine. Eğer güzel yapılırsa yemesi çok lezzetlidir. Korona virüsten dolayı doğal yiyeceklere talep arttı. Kaldirik bağışıklığı güçlendirdiği için ve doğal olduğu için çok tercih ediliyor" diye konuştu.

Aynısefa bitkisinin faydaları nelerdir? Aynısefa bitkisi nerede yetişir?


Faydaları saymakla bitmiyor

Kaldirik otunun kemik sağlığını ve gelişimini olumlu etkilediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu, tansiyonun normal seviyede kalmasına yardımcı olduğu, idrar sökücü özelliği sayesinde ödem oluşumunu önlediği, balgam söktürücü özelliği bulunduğu, balgam nedeniyle oluşan öksürüklerin kesilmesini sağladığı, boğaz ağrılarına karşı etkili olduğu, iltihapların hızlı iyileşmesinde yardımcı rol oynadığı, sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olduğu, sinir ve strese bağlı olarak uykusuzluk, depresyon gibi sorunları çözülmesini sağladığı, böbrek üstü bezlerini uyararak, cesaret hissi uyandırdığı ve tohumundan elde yağ, sivilce lekeleri, çatlak, selülit gibi cilt sorunlarında faydalı olduğu biliniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Vatandaş Rıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl pişirilir? Bir zahmet yazın da faydalanalım.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Temizleyip yıkadıktan sonra tencerede suyla haşlayıp kartopu büyüklüğünde iki elle sıkıp suyunu çıkaracaksın. Tavada soğanını kavurup yiyebilecegin kadar topları tavaya atıp biraz pişirdikten sonra yumurtaları üstüne kırıp karıştırıyorsun ve sonra servis ediyorsun.Afiyet olsun.
    Cevapla
  • mesela 3 yıl önce Şikayet Et
    diğer ismi çiçekli mancarı izmit kandıra herkes böyle bilir
    Cevapla
  • hasoaga 3 yıl önce Şikayet Et
    Yumurta ve soğan ile uyumlu mükkemmel bir lezzet.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı