Vaka sayılarının arttığı Kocaeli'de İl Sağlık Müdürü vatandaşları uyardı!

Koronavirüs vaka sayılarının hızla arttığı Sanayi kenti Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan vatandaşları kalabalık iftarlar konusunda uyardı.

Vaka sayılarının arttığı Kocaeli'de İl Sağlık Müdürü vatandaşları uyardı!
Vaka sayılarının arttığı Kocaeli'de İl Sağlık Müdürü vatandaşları uyardı!
GİRİŞ 10.04.2021 16:48 GÜNCELLEME 10.04.2021 17:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son açıklanan Sağlık Bakanlığı verilerine göre çok yüksek riskli iller arasında yer alan Kocaeli'nin İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehleven ildeki vatandaşları Ramazan ayında toplu iftar konusunda uyardı. Koronavirüs vaka sayılarındaki artışın hızla devam ettiği il için Pehlevan, “Aile için iftar yemekleri, komşu içi iftar yemekleri kesinlikle çok tehlikeli. Yemekte maske çıkacağından bulaş inanılmaz artacaktır” dedi.

Koronavirüs sonrası unutkanlık yaşıyorsanız dikkat! Kalpte hasar olabilir


Toplu iftarlar çok tehlikeli

Sağlık Bakanlığınca açıklanan verilere göre, haftalık vaka sayısının 100 binde 371,11’e ulaştığı Kocaeli’de, alınan tüm önlemlere rağmen vaka sayılarındaki artış sürüyor. Çok yüksek riskli iller arasında yer alan Kocaeli’de yaşanan korona virüs vaka artışlarının ve alınan önlemlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan vaka sayılarında yaşanan artışa karşı hastanelerde tüm önlemlerin alındığını dile getirdi. Mutant virüs ile birlikte korona virüsün bulaş riskinin daha fazla arttığını belirten Pehlevan, vatandaşların önlemlerini arttırmaları gerektiğine dikkat çekti. Yaklaşan Ramazan ayında toplu iftar yemekleri ve benzeri organizasyonlarının korona virüsün yayılmasında büyük risk oluşturacağına dikkat çeken Pehlevan, sağlık çalışanları kadar vatandaşların da korona virüsü önemsemesi gerektiğini kaydetti.

Babaannesi koronadan vefat eden adam bankaya para çekmeye gitti!

 
Hastanelerde yatak ve yoğun bakım sıkıntısı şimdilik yok

Vaka sayılarındaki artışa karşı tüm hastanelerde önlem aldıklarını belirten Pehlevan, “Kocaeli ve Türkiye genelinde pandemi ile mücadele amansız bir şekilde sürüyor. Maalesef geçtiğimiz ay itibarıyla Türkiye’de artan vaka oranı ilimize de yansımaya başladı. Şu anda bir artış söz konusu doğrudur. Ama biz gerekli önlemleri aldık. Hastanelerimizde herhangi bir yatak sıkıntısı, yoğun bakım sıkıntısı Şu anda yok. Planlamalarımızı ona göre yaptık. Gerek hastane ayağında, gerek de filyasyon ayağında bütün Planlamalarımızı yaparak bu vaka artışına karşı önlemimizi almış durumdayız. Şu anda dediğim gibi bir vaka artışı var ama hastanelerde herhangi bir yatak sıkıntısı yok. Görünürde de yakın bir zamanda da yatak sıkıntısı, yoğun bakım sıkıntısı beklemiyoruz. Filyasyon ekiplerimizi arttırdık. Bütün temaslıları ve Covid tanısı konmuş vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek hem tedavilerini düzenliyoruz, hem de Covid hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Temaslılarda gerektiğinde numune alıp, onların herhangi bir sağlık problemlerinin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer problemleri olan varsa ya yerinde tedavi ediyoruz, ya da hastaneye alıp tedavilerini burada mümkün kılıyoruz” dedi.

Vaka rekortmeni Samsun'da aşıya ilgi az! Randevu oranı kapasitenin yüzde 45'i kadar

 
Mutant virüse karşı daha fazla önlem gerekiyor

Bulaş riski daha fazla olan mutant virüse karşı vatandaşların tedbirlerini arttırması gerektiğini söyleyen Pehlevan, “Geldiğimiz noktada bir mutant virüsün yaygınlığı söz konusu. Bu çok önemli. Çünkü eskisine göre daha hızlı ulaşıyor. Önlemler eskiye göre yetersiz kalabilir. Onun için biz mümkün olduğunca maske, mesafe ve hijyene eskisinden olduğundan daha fazla bir önlem üzerine önemle durmalıyız. Çünkü bu daha hızlı bulaşıyor. Özellikle aile içi bulaşlar çok. Bu nedenle vatandaşlara önemli görevler düşüyor. Bu kişisel önlemleri alarak sadece kendimizi korumuyoruz. Yakınlarımızı, sevdiklerimizi ve tüm toplumu koruyoruz. Sonuçta hastaneye yansıyan hasta sayılarının artmasını önlemek de elimizde. Bu önlemleri alıp hasta olmamak en iyisi.

Koronavirüsten kalan en kötü miras: Parosmi


Artık bulaş çok hızlı olabiliyor

Pehlevan: "Tabi hasta olduktan sonra sağlık ordumuz göreve hazır. Her türlü tedaviye, fedakarlığa hazır. Ama en önemlisi önlemi baştan almak, yakalanmamak. Bunun için tüm vatandaşlara diyoruz ki; lütfen eskisinden olduğundan daha fazla maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim. Kesinlikle kalabalık yerlerde bulunmayalım. Aile içi bulaşlar fazla dedik. Arkadaş toplantılarını kesinlikle yapmayalım. Ortak yemek organizasyonları, nişan, taziye ve bunun gibi toplantılar yapmayalım. Çünkü bulaş çok hızlı olabiliyor. Korumasız ve maskesiz şekilde ortamda bulunan insanların çoğu pozitif oluyor. Bu kişilerin aileleri de zincirleme şekilde pozitif hasta olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu. 
 
Geniş aile ve komşularla yapılan iftarlardan kesinlikle kaçının

Ramazanda yapılacak toplu organizasyonların vaka sayıların artmasına sebep olacağını belirten Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Önümüz Ramazan. Bütün İslam dünyasına hayırlı Ramazan diliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız teravih namazlarını evde kılmamızı bildirdi. Biz de vatandaşlar olarak bu önlemlere dikkat edeceğiz. Aile için iftar yemekleri, komşu içi iftar yemekleri kesinlikle çok tehlikeli. Yemekte maske çıkacağından bulaş inanılmaz artacaktır” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • 44((◉‿◉))44 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazanda iftar sofrası inadına hazırlayan olursa o kişi art niyetli kişiler dir.derim.bu seferde olmasın iftar çadırları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!