Regl ağrısı nasıl geçer? Yeşil çay adet sancısına iyi gelir mi?

Çoğu kadının maruz kaldığı adet sancısı, bitkisel ve doğal yöntemlerle kısa sürede geçebilen bir rahatsızlıktır. Kasın ve kasık kaslarını gevşetecek egzersizlerin yapılması, bitki çaylarının içilmesi ağrının bir nebze de olsa rahatlamasına yardımcı olur. Peki adet sancısına iyi gelen bitki çayları nelerdir? Regl sancılarına iyi gelen yöntemler...

Regl ağrısı nasıl geçer? Yeşil çay adet sancısına iyi gelir mi?
Regl ağrısı nasıl geçer? Yeşil çay adet sancısına iyi gelir mi?
GİRİŞ 26.11.2021 14:39 GÜNCELLEME 26.11.2021 14:39

Kadınların adet döngülerinde yaşadıkları şiddetli ağrılar, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyerek gündelik işlerin dahi sekteye uğramasına neden olur. Kadınların korkulu rüyası olan regl sancıları genellikle genital sistem bozuklukları, yumurtalık kistleri ve enfeksiyonlardan kaynaklı meydana gelir. Düzenli ya da düzensiz adet gören kadınların neredeyse yarısında meydana gelen sancılar, kramp şeklinde ara ara nüksederek şiddetlenir. Adet sancılarının en hızlı şekilde geçmesi için ağrıyı dindiren adet söktürücü bitki çaylarına başvurulabilir. 

Boyun tutulmasında ne yapılır? Boyun tutulmasına iyi gelen rahatlatan egzersizler...Boyun tutulmasında ne yapılır? Boyun tutulmasına iyi gelen rahatlatan egzersizler...

Adet Sancısına Ne iyi Gelir?

Adet sancısının anında geçmesi için halk arasında yaygın olan ve doktorların da onayladıkları bitkisel tedavi ve doğal yöntemler bulunur. Doğadan gelen mucizevi bitkilerin doğru şekilde tüketilmesi halinde ağrıların kısa sürede geçmesi beklenir. Adet sancısına iyi gelen yöntemler:

Bitki Çayları

Birçok doğal tedavide başvurulan yeşil çay, adet kramplarının azalmasına yardımcı olur. Güçlü bir adet söktürücü olan yeşil çay, günde 2 fincan kadar içilmesi halinde kısa sürede ağrıyı keser. Yeşil çay ile birlikte ahududu çayı, portakal-tarçın çayı, böğürtlen çayı, zencefil çayı ve papatya çayının düzenli olarak ölçülü miktarda tüketilmesi, adet kramp ve sancılarının kısa sürede geçmesine yardımcı olur. 

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?

Sıcak Su Torbası

Adet sancılarını hafifleten etkili yöntemlerden biri de sıcak su torbası uygulamasıdır. Sıcak su torbasının direkt olarak kasıklara konulması pek tavsiye edilmez, onun yerine ayaklara konulması önerilir. Böylece yumurtalıklara zarar vermeden doğal ve etkili bir yöntemle regl ağrısı dindirilmiş olur. 

Kas ağrısının nedenleri nelerdir? Şiddetli kas ağrıları nasıl geçer? Egzersiz önerileri...Kas ağrısının nedenleri nelerdir? Şiddetli kas ağrıları nasıl geçer? Egzersiz önerileri...

Egzersiz

Adet ağrılarının geçmesi için yapılan bazı egzersizler bulunur. Bunların başında hafif yoga ve yürüyüş gelir. Yoga tüm kas ve eklem yapısının esnemesini sağladığından adet sancılarını da kısa sürede dindirir. Özellikle ayak tabanlarını birbirine yapıştırılarak bacakların kanat gibi çırpıldığı yogada kelebek pozisyonu olarak bilinen egzersizin yapılması adet sancılarına birebir gelen en etkili egzersiz olarak bilinir. 

Emla krem ne işe yarar, nasıl kullanılır? Emla krem fiyatı...Emla krem ne işe yarar, nasıl kullanılır? Emla krem fiyatı...

Masaj

Alt karın bölgesine yapılan masaj, adet sancılarının kısa sürede geçmesine ve kişinin rahatlamasına yardımcı olur. Lavanta ve kantaron gibi aromatik yağlarla yapılan masaj ağrının bir nebze de olsa dinmesini sağlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması