Rooibos çayı faydaları nelerdir? Rooibos çayı ne kadar tüketilir?

Rooibos çayı, daha hızlı kilo vermeye yardımcı olan ve bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendiren şifalı bir çaydır. Afrika'da yetişen bitkilerden elde edilen rooibos çayının düzenli tüketilmesi halinde birçok sağlık sorununa şifa olduğu bilinir. Peki rooibos çayı zayıflatır mı? Rooibos çayı nasıl yapılır?

Rooibos çayı faydaları nelerdir? Rooibos çayı ne kadar tüketilir?
Rooibos çayı faydaları nelerdir? Rooibos çayı ne kadar tüketilir?
GİRİŞ 26.09.2021 12:39 GÜNCELLEME 26.09.2021 12:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi, metabolizmanın hızlı çalışması ve daha çabuk zayıflama gibi nedenlerden birbirinden faydalı bitki çayları bulunur. Hemen her bitkinin soğuk ya da sıcak halde içildiği bitki çayları, aktar ve marketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Birbirinden farklı hastalığa şifa olan çaylar arasında son yıllarda popülerleşmeye başlayan rooibos çayı da yer almaktadır. Afrika’da yetişen bir bitkiden elde edilen rooibos çayı, karaciğer yağlanmalarını önlemekten sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. 

Yaz aylarında ne yenir? Yaz meyve ve sebzeleri nelerdir?Yaz aylarında ne yenir? Yaz meyve ve sebzeleri nelerdir?

Rooibos Çayı Faydaları Nelerdir?

Güney Afrika’da yetiştirilen bir bitkiden elde edilen rooibos çayı, düzenle içilmeye başladığı andan itibaren zincirleme olarak birçok sağlık sorununa iyi geldiği bilinir. Özellikle zararlı beslenme alışkanlıklarından kaynaklı obezite, karaciğer yağlanması gibi sağlık sorununa şifa olmaktadır. İşte roobibos çayının faydaları:

  • Antioksidan kaynağıdır. Özellikle sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta meydana gelen toksinlerin en kolay şekilde atılmasına yardımcı olur. 

  • Kandaki yağ oranının dengeleyerek yüksek kolesterolün düşmesini sağlar. Kalp ve damar yollarını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. 

  • Yanlış beslenmeden kaynaklı meydana gelen karaciğer yağlanmasına iyi gelir. Karaciğeri korur ve toksinlerden arınmasına yardımcı olur. 

  • Sindirim siteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olarak bağırsak hareketlerini destekler. Özellikle kabızlıktan kaynaklı şişkinlik ve ağrı çekenlerin rahatlamasına yardımcı olur. 

  • Sakinleştirici özelliğe sahiptir. Uyku sorunu yaşayanların daha kolay uykuya dalmalarına yardımcı olur. 

  • İlaç kullanımına gerek kalmadan ağrı kesici özelliği bulunur. Kronik olarak baş ve eklem ağrısı çekenlerin ağrılarını hafifletmesini sağlar. 

  • Zayıflamak isteyenlerin daha hızlı ve kontrollü zayıflamasını sağlayan rooibos çayı, güçlü bir ödem söktürücüdür. 

  • Kanser hücrelerinin vücuda yayılmasına engel olur.

  • Kas ve kemik sistemini güçlendirir. 

  • Yaşlanmayı geciktirir ve cilde daha dinamik bir görüntü kazandırır. 

  • Sivilceleri azaltır ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur. 

Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?

Rooibos Çayı Nasıl Hazırlanır?

1 çay kaşığı kurutulmuş rooibos yaprakları, 1 bardak kaynar suyun içine atılır ve 7-8 dakika kadar demlenmesi beklenir. Yeteri kadar demlendikten sonra tüketilebilir. Rooibos çayı günde en fazla 3 bardağa kadar tüketilebilir.

Rooibos Çayı Zayıflatır Mı?

Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olan ve ödem söktürücü özelliğe sahip olan rooibos çayı, diyet yapanların daha kalıcı ve hızlı kilo vermesini sağlamaktadır. Fazla kilolarında daha kısa sürede ve kalıcı olarak kurtulmak isteyenlerin günde 3 bardağa kadar rooibos çayı tüketmeleri tavsiye edilir. Ancak hamile, emziren ve kronik rahatsızlığı olanların doktorlarına danışmadan rooibos çayını içmemeleri gerekir. 

Rooibos Çayı Fiyatı?

Aktar ve marketlerde kolaylıkla temin edilebilen rooibos çayı 50 gr 30-45 TL arasındadır. 

YORUMLAR 3
  • Reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Bağışıklık sistemini guclendirmeyen bitki yok ama nedense korona herkesi yeniyor.
    Cevapla
  • Kayan yildiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi be.! Bence her türlü kansere kar$i virusa kar$i en etkili cay "ebenonskikoyossi"cayidir.italyanin kuzey dagliklarinda cok nadir bulunan ba$ka bir türü olan´"atti tuttu salliyore" cayidir..)
    Cevapla
  • seyfullah 2 yıl önce Şikayet Et
    cok sallıyorsunuz laf olsun torba dolsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!