Passiflora çayı faydaları nelerdir? Passiflora çayı uyku yapar mı?

Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkiye sahip olan passiflora çayı, düzenli kullanımda kaygı bozukluklarına iyi gelir. Özellikle panik ve aşırı heyecanlı kişilerin sakinleşmesine yardımcı olur. Peki passiflora çayı nasıl demlenir?

Passiflora çayı faydaları nelerdir? Passiflora çayı uyku yapar mı?
Passiflora çayı faydaları nelerdir? Passiflora çayı uyku yapar mı?
GİRİŞ 26.12.2022 13:48 GÜNCELLEME 26.12.2022 13:48

Kaygı ve stresin azalmasına yardımcı bitki çayları arasında en çok tercih edilen passiflora çayı, birçok ülkede tüketilmektedir. Çarkıfelek bitkisi olarak da bilinen çay, ilaç kullanmaya gerek kalmadan kaygı ve stres bozukluklarını azalttığı bilinmektedir. İnsan psikolojisine birçok faydası bulunan passiflora çayının faydalarında tam olarak istifade edebilmek için ölçülü miktarda ve düzenli olarak tüketilmesine dikkat etmek gerekir. 

Aronya meyvesi nedir, hangi hastalıklardan korur? Aronya meyvesinin faydaları nelerdir?Aronya meyvesi nedir, hangi hastalıklardan korur? Aronya meyvesinin faydaları nelerdir?

Passiflora Çayının Faydaları Nelerdir?

Passiflora çayının en önemli özelliği stresi ve sıkıntıyı azaltmasıdır. Kişinin rahatlamasını ve daha sakin bir gün geçirmesini sağlayan passiflora çayı, kalp ve damar hastalıklarına karşı da iyi gelir. İşte passiflora çayının faydaları:

  • Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır.

  • Stres, sıkıntı ve kaygı bozukluklarına engel olur. 

  • Kişinin rahatlamasını sağlar.

  • Güçlü bir ağrı kesicidir. Eklem ve baş ağrısının kısa sürede dinmesine yardımcı olur. 

  • Beyin hücrelerini uyararak stresin azalmasını sağlar. 

  • Panik ve heyecanı azaltır. 

  • Zihni sakinleştirir.

  • Algıları açar. 

  • Uykusuzluğa iyi gelir. 

Biberiye çayının faydaları nelerdir? Biberiye çayı nasıl demlenir?Biberiye çayının faydaları nelerdir? Biberiye çayı nasıl demlenir?

Passiflora Zararları Nelerdir?

Kanı sulansıran bir yapıya sahip olan passiflora kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin kullanmaması, kullansa dahi muhakkak doktora danışması gerekir. Bununla birlikte hamile ve emziren kadınların passiflora çayını tüketmemeleri dikkatle belirtilir. 

Passiflora Çayı Nasıl Hazırlanır?

Diğer bitki çayları gibi kolayca hazırlanan passiflora çayı için 250 ml sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı passiflora eklenir ve 5 dakika kadar demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra süzüldükten sonra içilebilir. Günde 1 fincan kadar içilmesi tavsiye edilen passiflora çayı taze olarak demlenerek tüketilmelidir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"