Yoğun bakımdaki kovid-19 hastalarının aşı pişmanlığı

Yoğun bakımda günlerce yaşam mücadelesi veren ve kritik eşiği atlatarak Kovid-19 servisine alınan Akcan ve Çiftçi’nin tedavileri devam ediyor.

Yoğun bakımdaki kovid-19 hastalarının aşı pişmanlığı
Yoğun bakımdaki kovid-19 hastalarının aşı pişmanlığı
GİRİŞ 09.08.2021 16:31 GÜNCELLEME 09.08.2021 16:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bingöl Devlet Hastanesinde yoğun bakımda kritik eşiği atlatan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastaları aşı yaptırmamanın pişmanlığını yaşıyor.

Son bir haftada Kovid-19 vaka sayısı en çok artan, en az bir doz aşı yaptıranların oranı en düşük iller arasında yer alan Bingöl’de, aşı olmayı ihmal ettikleri için hastalığı ağır geçiren vakalar arasında 33 yaşındaki Şerif Akcan ve 43 yaşındaki Aydın Çiftçi de yer alıyor. Akcan ve Çiftçi, yaşadığı sıkıntıları ve aşı olmadıkları için duydukları pişmanlığını anlattı. Şerif Akcan, İstanbul’da yaşadığını, Kurban Bayramı’nın birinci günü Bingöl’de Kovid-19’a yakalandığını öğrendiğini söyledi.

Yaklaşık 17 gündür hastanede tedavi edildiğini, bunun 8 gününün yoğun bakımda geçtiğini dile getiren Akcan, “Aşı olsaydım belki bu hale gelmezdim. Yoğun bakımda çok zor günler yaşadım, resmen ölümden döndüm. Aşı olmayan herkes aşı olsun. Aşı olmadım diye çok pişman oldum. Bugün olurum, yarın olurum diye diye bir türlü aşı olamadım, sonra bu hale geldim işte.” dedi.

YORUMLAR 5
  • MURAT BULANIK 2 yıl önce Şikayet Et
    korona aşısı olmak mecburi ise korona aşısına garanti versinler madem. hem mecbur koşacaksın hem garanti vermiyceksin. bu ne alaka. aşılı olanlar saçma saçma konuşuyor : neymiş aşı olmayanlar milleti riske atıyormuş madem aşı işe yarıyor sen niye korkuyorsun
    Cevapla
  • Cihangir 2 yıl önce Şikayet Et
    Malesef bir yakınımız ü3. doz sonrası pozitif olarak hastaneye kaldırıldı. yine 2 doz aşı olan bir sağlık çalışanı arkadaşımızda kovide yakalandı. Hiç aşı olmayan da yeni kovid oldu. Şimdi ben ne yapayım?
    Cevapla
  • Madenci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibilerin tum masraflari ucretli olmali. Devlete yüksünüz. Ben olsam aşı olmayanlarin ucretini karsilamam. Aşi zararli diyorsunuz da tedavi icin kullanilan ilaçlari çok mu biliyorsunuz. Eger aşi yaptirmama özgürlüğü varsa bedelini ödeme yükümlülüğü olsun.
    Cevapla
  • Nizami Alem 2 yıl önce Şikayet Et
    Çevremdekilere bakıyorum hepsi aşılı olanlar. Ben aşılıyım deyip tedbiri elden bırakanlar asıl sorun onlar.
    Cevapla
  • Mercan 2 yıl önce Şikayet Et
    8 ay berbere gitmedim 1,5 yıldır metrolarda asansöre binmiyorum avm lere girmiyorum vb... hamdolsun koronada olmadım aşı olmayıda düşünmüyorum.. kendini hiçbiryerden geri bırakmayan hiç dikkat etmeyen vurdumduymaz insanlar var korona olan hatta 2 kere korona olan var yanımızda. ikinci kez korona olana tedavi ücretli olmadıda anayasal hakkını kullanıp aşı olmayanamı ücretli olucak.. yanımda çalışan 2 kere korona oldu çokta hafif geçirdi o evinde yatarken 15 er gün onun işlerinide ben yaptım maaşınıda tam aldı,, ozaman senin dediğine göre kısaslara başlarsak, ozaman korona olanın maaşı kesilsin yerine işlerini yapana mesai verilsin bak nasıl bitiyo korona...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!