Portakal yağı faydaları nelerdir? Saç derisini yenileyen portakal yağı nasıl kullanılır?

Hem sağlık hem güzellik hem de bakım konusunda sayısız faydaya sahip olan portakal yağı, özellikle cilt bakımında oldukça etkili bir üründür. Özellikle cilt temizliği ve saç derisi bakımında tercih edilen portakal yağı, buhurdanlıkta kullanıldığı zaman ortamın atmosferini değiştirerek kişileri sakinleştirdiği görülür. Peki portakal yağı sivilcelere iyi gelir mi? Portakal yağı nasıl kullanılır?

Portakal yağı faydaları nelerdir? Saç derisini yenileyen portakal yağı nasıl kullanılır?
Portakal yağı faydaları nelerdir? Saç derisini yenileyen portakal yağı nasıl kullanılır?
GİRİŞ 20.08.2021 14:17 GÜNCELLEME 20.08.2021 14:18

Doğal yağlar, son yıllarda kozmetik ürün olarak kullanılmaya başlayan en popüler bakım ürünleri arasına girmiştir. Portakal yağı da cildi toksinlerden arındırıp nemlendirdiği için sıkça tercih edilmektedir. Ülkemizde Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde bol bol yetiştirilen portakal, kolayca temin edilebildiğinden portakal yağına ulaşmak da aynı şekilde gayet mümkündür. Doğal ve katkı maddesiz portakal yağına erişmek için aktar ve herkesçe bilinen markaların tercih edilmesi önerilir. 

Nane yağının faydaları nelerdir? Nane yağı baş ağrısı için nasıl kullanılır? Nane yağının faydaları nelerdir? Nane yağı baş ağrısı için nasıl kullanılır?

Portakal Yağının Faydaları Nelerdir?

Kış mevsiminde her derde deva olan portakal, yağı ile de cilt sorunlarından strese kadar pek çok konuda daha iyi hissetmemize yardımcı olur. Portakal yağı, uçucu bir yağ olup hoş kokusu ile sakinlik ve dinginlik verir. Aktarlarda kolayca temin edilebilen portakal yağının faydaları şöyledir:

  • Gün sonunda yüzü temizledikten sonra tonik olarak kullanıldığında yüzdeki makyaj kalıntılarını, yağı ve kiri derinlemesine temizler. Cildi toksinlerden arındırır, doğal canlılık verir. 

  • Portakal yağı ile cildi temizledikten sonra durulamaya gerek kalmaz. Doğal olduğu için cilde zarar vermeden en hassas şekilde temizler. Temizliğin yanı sıra cildi nemlendirir. Cilde doğal bir parlaklık vererek canlılık kazandırır. 

  • Cildi ölü hücrelerden arındıran portakal yağı, hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olarak cilde daha genç ve dinamik bir görünüm kazandırır. 

  • Cilt bakımı dışında kişiler üzerindeki olumsuzluğu alarak daha pozitif ve sakin düşünmeye yardımcı olur. 

  • Vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücrelerinin yayılmasını engeller.

  • Stres ve kaygı bozukluklarına iyi gelen portakal yağı, buhurdanlıklarda kullanıldığında ortamdaki enerjiyi yükselterek stresin azalmasını sağlar. 

  • Güçlü bir ağrı kesicidir. Özellikle baş ve eklem ağrılarına portakal yağı ile masaj yapılması halinde en şiddetli ağrıların dahi dindirdiği aktarılır. 

  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan portakal yağı, kabızlığa iyi gelerek kabızlıktan kaynaklı şişkinliği hafifletmektedir. 

  • Vücudu toksinlerden arındırdığı için bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. 

  • Sivilcelerin ve sivilce izlerinin çabucak geçmesine yardımcı oluyor.

Ardıç yağının cilde faydaları nelerdir? Ardıç yağı nasıl kullanılır?Ardıç yağının cilde faydaları nelerdir? Ardıç yağı nasıl kullanılır?

Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Tonik: Portakal yağı su ile seyreltilerek tonik olarak kullanıldığında cildi toksin, makyaj kalıntısı, yağ ve kirden arındırarak cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. 

Gargara: Portakal yağı, su ile karıştırıldığında gargara yapıldığında boğazları temizleyerek şiddetli öksürüğü anında dindirir.

Oda Kokusu: Sprey ya da buhurdanlıklara kullanıldığında odanın havasını değiştirerek ortamın enerjisini yükseltir. Stresi azaltarak dinginlik verir. 

Saç Yağı: Zeytinyağı, Hindistan ceviz yağı ve portakal yağı karıştırılıp saç diplerine masaj yaparak uygulandığında saç derisini besleyerek saçların daha güçlü ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!