Ardıç yağı faydaları nelerdir? Ardıç yağı ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Ardıç yağı, farklı birçok kültürde şifa kaynağı olarak kullanılan doğal içerikli bitkisel bir yağdır. Alternatif ve geleneksel tıp tedavisinde oldukça fazla kullanılan ardıç yağı, iç organların toksinlerden arınması, romatizma ve cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Peki ardıç yağı cilde nasıl uygulanır?

Ardıç yağı faydaları nelerdir? Ardıç yağı ne işe yarar ve nasıl kullanılır?
Ardıç yağı faydaları nelerdir? Ardıç yağı ne işe yarar ve nasıl kullanılır?
GİRİŞ 04.03.2022 13:49 GÜNCELLEME 04.03.2022 14:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ardıç ağacı, servigiller familyasında yer alan iğne yapraklı bir ağaçtır. Antik çağlardan günümüze kadar ardıç meyvesi ve yağı, birçok hastalığa şifa olmaktadır. Özellikle Orta Çağ döneminde insanları ve tüm canlıları büyük bir kıyımla yok eden veba hastalığına karşı dahi ardıç yağı kullanılmıştır. Ardıç yağı, ardıç ağacının verdiği siyah ve mor renkli meyvelerden elde edilir ve aktarlarda satılmaktadır. Birçok cilt hastalığına iyi gelen yağ, özellikle egzama, romatizma gibi hastalıklara şifa olmaktadır.

Ardıç Yağının Faydaları Nelerdir?

Geleneksel tıp tedavisinde oldukça yaygın olarak kullanılan ardıç yağı farklı kullanım olanaklarıyla birçok sağlık problemine iyi gelmektedir. Ardıç yağının insan bedeni üzerindeki olumlu etkileri şöyledir:

  • Doğal ağrı kesicidir. Eklem ve romatizma ağrılarına iyi gelmektedir. Ağrının olduğu bölgeye masaj yaparak uygulanması durumunda ağrının kısa sürede hafiflediği aktarılır.

  • Vücuttaki iltihap ve toksinlerin atılmasında oldukça etkilidir. Böylece iç organların daha sağlıklı çalışmasına ve zararlı hücrelerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır.

  • İdrar sökücü özelliği bulunmaktadır. Özellikle idrar yollarında oluşan iltihaplanmaların sökülmesinde etkilidir. 

  • Kalp ve damar yollarında oluşan toksinlerin atılmasını sağlar. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. 

  • Bağırsak ve böbreklerin düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlar. 

  • Kış aylarında sıklıkla görülen grip ve nezle gibi soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Grip ve nezle hastalarının solunum yollarını açarak daha çabuk tedavi olmasını sağlar.

  • Sinüzit rahatsızlıklarına da çok iyi gelmektedir. Sinüzitten kaynaklı görülen baş ağrılarına oldukça etkilidir. 

  • Bronşit hastalığı olan kişilerin ağız ya da burun yoluyla ardıç yağını almaları önerilir. Hem solunum yollarının açılmasına hem de kronik öksürüğe iyi gelmektedir.

  • Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına direkt olarak uygulandığında geçmesini hızlandırmaktadır. 

  • Şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürmeye yardımcı olur.

  • Hazımsızlık ve gaz sıkışmasına karşı da etkili olan ardıç yağının düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir. 

  • Şiddetli adet sancılarının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. 

  • Saç derisinde meydana gelen kepek oluşumunu tedavi eder ve saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlar. 

  • Mide hastalıklarının geçmesinde oldukça etkilidir. Özellikle mide kramp ve spazmlarının daha çabuk geçmesine yardımcı olur.

  • Cildin sıkılaşmasına yardımcı olurken kırışıklıkların geçmesinde etkilidir. 

Ardıç Yağının Kullanımı

1- Ardıç yağının solunum yollarında etkili olabilmesi için temiz bir ardıç yağını sürerek 10 dakika kadar solunur. Her gün düzenli yapılması durumunda solunum yolu hastalıklarının (grip, nezle, bronşit, sinüzit) geçmesine yardımcı olacaktır. 

2- 4-5 damla ardıç yağı 1 bardak suyun içine damlatarak tüketilebilir. Bu uygulama düzenli olarak yapılırsa vücudun toksinlerden arınmasına ve iç organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. 

3- Ardıç yağı, doğal ve güçlü bir ağrı kesici olduğundan ağrıyan bölgeye masaj yaparak uygulanması tavsiye edilir. Ayrıca cilt problemleri yaşayan kişilerin sorunlu bölgelerine uygulayabilirler.

4- Aktarlarda ardıç yağı kremi de satılmaktadır. Ardıç yağı kremi, kişinin rahatlamasını ve ağrılarının çekmesini hızlandırmaktadır. Özellikle romatizma, burkulma ve incinme gibi ağrıları kısa sürede tedavi eder.

Ardıç Yağının Zararları

Ardıç yağı, güçlü bir aromaya sahip olduğundan kullanan kişilerde farklı yan etkilere neden olabilir. Bundan dolayı hassas yapıya sahip olan kişilerin doktoruna danıştıktan sonra kullanmaya başlamaları önerilir. Ardıç yağını kullanırken hamile, emziren ve kronik rahatsızlığı olanların doktorlarına danışmadan kullanmaları tavsiye edilmez. Alerjik ve keskin yapısı nedeniyle kullanmadan önce dikkatli olunması tavsiye edilir.

Ardıç Yağının Fiyatı?

Evde de hazırlanabilen ancak aktarlardan çok kolay temin edilebilen ardıç yağı, genellikle 20 ml şişlerde 10-20 TL arası satılmaktadır. 

YORUMLAR 1
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    andız pekmezi akciğerlere birebir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri