Dibek kahvesinin faydaları nelerdir? Dibek Kahvesi nasıl yapılır?

Güneydoğu Anadolu bölgesine has bir lezzet olan dibek kahvesi, kahveye ek olarak birçok malzemenin bir araya gelmesiyle hazırlanmaktadır. Türk kahvesine göre daha yumuşak ve zengin aromaya sahip olan dibek kahvesi ülkemizde en çok tercih edilen kahveler arasında yer almaktadır. Peki dibek kahvesinin faydaları nelerdir? İşte dibek kahvesinin içindekiler...

Dibek kahvesinin faydaları nelerdir? Dibek Kahvesi nasıl yapılır?
Dibek kahvesinin faydaları nelerdir? Dibek Kahvesi nasıl yapılır?
GİRİŞ 24.08.2021 09:16 GÜNCELLEME 24.08.2021 09:16

 Kahve, ölçülü tüketildiği takdirde birçok faydaya sahip en sağlıklı içeceklerden biridir. Kahvenin en bilinen faydası ise enerjiyi yükselterek zindelik vermesidir. Bununla birlikte kahvenin kilo vermeye yardımcı olduğu, cildi güzelleştirmeye yardımcı olduğu bilinmektedir.  Dibek kahvesi ise Türk içecek kültüründe önemli bir yere sahip olmasının yanında birkaç malzememin karıştırılmasıyla hazırlanmaktadır.

Menengiç kahvesinin faydaları nelerdir? Menengiç kahvesi nasıl yapılır? Menengiç kahvesinin faydaları nelerdir? Menengiç kahvesi nasıl yapılır?

Dibek Kahvesinin Faydaları Nelerdir?

Şeker ilavesiz kahvenin birçok faydası olduğu, kalp ve damar hastalıklarından sindirim problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa şifa olmaktadır. Dibek kahvesi sade kahveye ilaveten keçiboynuzu, zahter, kakao gibi birbirinden sağlıklı ürünlerin karışımıyla hazırlandığı için insan bedenine daha çok fayda sağlamaktadır. Dibek kahvesinin faydaları şöyledir:

  • Dibek kahvesi tam anlamıyla mide dostudur. Özellikle hazım sorunu olanların her gün düzenli olarak tüketmeleri tavsiye edilir. 

  • Hazmı kolaylaştıran dibek kahvesi aynı zamanda kabızlık sorununa da iyi gelmektedir. Özellikle kabızlıktan kaynaklı meydana gelen şişliğin kısa sürede inmesine yardımcı olur. 

  • Sabah kahvaltısından sonra içildiğinde gün içinde daha enerjik olmanıza yardımcı olarak daha zinde hissettirir. 

  • Parkinson hastalığına karşı korur.

  • Kalp ve damar hastalıklarından korur. 

  • Hafızayı güçlendirir. 

  • Cildi güzelleştirir. Sivilce ve siyah nokta gibi cilt rahatsızlıklarının tedavi edilmesini sağlar. 

Türk kahvesi nasıl yapılır? Bol köpüklü Türk kahvesi pişirmenin püf noktaları...Türk kahvesi nasıl yapılır? Bol köpüklü Türk kahvesi pişirmenin püf noktaları...

Kahve Telvesi İle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

1 fincan sade dibek kahvesini içtikten sonra fincanın dibinde kalan telve ile cilde masaj yaparak peeling yapmak, ciltteki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olur. Makyaj kalıntıları, yağ, kir, siyah nokta ve sivilce cilt sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır. 

Dibek Kahvesi Nasıl Yapılır?

Kısa sürede hazırlanabilen dibek kahvesi için 1 fincan suya 2 tatlı kaşığı kahve şeklinde ölçülür. İlk olarak cezvenin içine 2 tatlı kaşığı dibek kahvesi konur ve 3-4 saniye gibi bir süre ocakta kavrulur. Ardından üzerine 1 fincan ılık su eklenir ve orta ateşte pişirilmeye başlanır. Kahve kabarmaya başlayınca fincana eklenerek servis edilebilir. Afiyet olsun…

Filtre kahvenin faydaları nelerdir? Günde kaç fincan filtre kahve içilir?Filtre kahvenin faydaları nelerdir? Günde kaç fincan filtre kahve içilir?

Dibek Kahvesinin İçindekiler

  • Türk kahvesi

  • Keçiboynuzu

  • Menengiç

  • Kakao

  • Zahter

  • Krema

  • Salep

Dibek Kahvesi Fiyatları?

Market, aktar ve kahve dükkanlarından kolaylıkla temin edilebilen dibek kahvesinin 200 gr’lık paketlerinin ortalama fiyatı 25-30 TL arasındadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında