Ağız-diş sağlığınız için bunları ihmal etmeyin!

Dt. Burhan Kaan Bafra ağız ve diş sağlığını korumanın hem dişler hemde tüm vücut sağlığı için çok önemli olduğunu belirterek ağız florasını bozan faktörlerden uzak durulması gerektiğini söyledi..

Ağız-diş sağlığınız için bunları ihmal etmeyin!
Ağız-diş sağlığınız için bunları ihmal etmeyin!
GİRİŞ 20.08.2021 15:49 GÜNCELLEME 20.08.2021 17:15

Vücudun dış dünyaya açılan kapısı olan ağız boşluğunun (oral kavite) vücudun en zengin mikrobiyal yaşamına sahip olduğunu ifade eden VM Medical Park Samsun Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden Dt. Burhan Kaan Bafra, bu mikrobiyal yaşamın sağlığının bütün sistemlerin sağlığıyla yakından ilişkili olduğuna dikkat çekti. Ağız ve diş sağlığını korumanın hem dişler hem de tüm vücut sağlığı için çok önemli olduğunu belirten Dt. Burhan Kaan Bafra, “Ağız florasını bozan faktörlerden uzak durmalıyız. Beslenme alışkanlığımızı düzenlemeli, ağız bakımını doğru yapmalıyız. Antiseptik gargaraları kontrolsüz kullanmamalı, kimyasal içerikli ve kozmetik amaçlı satılan ürünlerin kontrolsüz kullanımından uzak durmalıyız” dedi.

Uzmanı uyardı! El bileğinizdeki ağrı geçmiyorsa dikkatUzmanı uyardı! El bileğinizdeki ağrı geçmiyorsa dikkat

 
GARGARALARI KONTROLSÜZ KULLANMAYIN

Ağız mikrobiyotasının korunmasının genel sağlık için çok önemli olduğunu vurgulayan Dt. Burhan Kaan Bafra, “Öncelikle ağız florasını bozan faktörlerden uzak durmalıyız. Beslenme alışkanlığımızı düzenlemeli, ağız bakımını doğru bir şekilde yapmalıyız. Antiseptik gargaraları kontrolsüz kullanmamalıyız, kimyasal içerikli ve kozmetik amaçlı satılan ürünlerin kontrolsüz kullanımından uzak durmalıyız. Bunların dışında hekim tavsiyesiyle faydalı bakteri takviyesi yani ağız probiyotiği kullanmak da faydalı bir çözüm olacaktır” diye konuştu. 


 
YOĞUN MACUN SIKMANIN FAYDASI YOK 

Dt. Burhan Kaan Bafra, doğru diş fırçalama tekniğinin nasıl olduğu sorusunu da şöyle cevapladı:  “Ağız ve diş sağlığını korumak hem dişler hem de tüm vücut sağlığı için çok önemlidir. Bu konuda başta gelen en önemli bakımlardan biri olan diş fırçalamayla ilgili yanlış bilinen doğru bilgi sayısı oldukça fazladır. Hastalarımız diş temizliğine vakit ayırsa bile uygulanan teknik yanlış olduğu zaman bekledikleri sonucu alamayabiliyor. Öncelikle bilinenin aksine, yoğun sıkılan macun derinlemesine temizlik demek değildir. Nohut tanesi büyüklüğünde diş macunu kullanılması yeterli olacaktır. Fırça, uçları diş etlerimize bakacak şekilde 45 derece açıyla tutulmalıdır. Dişlerin fazla baskı uygulamadan nazikçe her bir dişin üzerinden 5 kez geçmek kaydıyla diş etinden dişe doğru tek yönde süpürür biçimde fırçalanması gerekmektedir. Dişlerinizin çiğneme kısmı dediğimiz üst yüzeylerinde fırçayı, ileri geri hareket ettirerek kullanabilirsiniz. Dil yüzeyi temizliği de ağız bakımının olmazsa olmazıdır. Dil yüzeyini temizlemek, oluşabilecek ağız kokusunun da önüne geçecektir. Günde en az 2 kez 3’er dakika bu şekilde dişlerin fırçalanması gerekmektedir.”  
 
BEYAZLATMA TEDAVİSİNİN ETKİSİ 6 AY-1 YIL

Diş beyazlatma tedavisi hakkında da bilgiler aktaran Dt. Burhan Kaan Bafra, “Dişlerin yüzeylerinde herhangi bir aşındırma, kaplama gibi işlemler yapmıyoruz. Diş hekimliğinde beyazlatma ofis tipi ve ev tipi olmak üzere 2 şekilde yapılmaktadır. Beyazlatma tedavisi kalıcı bir tedavi şekli değildir. Beslenme şeklimize göre 6 ay ile 1 sene arasında etkisini sürdürür. Genel olarak ofis tipi beyazlatma yapıldıktan bir süre sonra ev tipi beyazlatma ile desteklenmesi etki süresini uzatacaktır” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!