Bıttım sabunu faydaları nelerdir? Bıttım sabunu saç dökülmesine iyi gelir mi?

Saç ve cilt sağlığına oldukça faydalı olan bıttım sabunu, derinlemesine temizlenememesinden kaynaklı saç derisinde meydana gelen kepeklenmeyi önler. Bununla birlikte ciltteki sivilce ve lekelerin kısa sürede tedavi edilmesine yardımcı olur. Peki bıttım sabunu sivilceye iyi gelir mi?

Bıttım sabunu faydaları nelerdir? Bıttım sabunu saç dökülmesine iyi gelir mi?
Bıttım sabunu faydaları nelerdir? Bıttım sabunu saç dökülmesine iyi gelir mi?
GİRİŞ 04.11.2022 11:50 GÜNCELLEME 04.11.2022 11:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bıttım sabunu, kimyasal madde bazlı kozmetik ürünler yerine kullanıldığından oldukça etkili ve sağlıklı neticeler veren doğal sabunlar arasında yer almaktadır. Ülkemizde oldukça fazla rağbet gören bıttım sabununun düzenli olarak kullanılması halinde cilt sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturduğu gözlemlenmektedir. Sarı ya da yeşil renge sahip olan bıttım sabunu, mantar, egzama ve kepeklenme gibi cilt problemlerinin şifa bulması için kullanılmaktadır. 

Zeytinyağlı defne sabunu faydaları nelerdir? Defne sabunu neye iyi gelir?Zeytinyağlı defne sabunu faydaları nelerdir? Defne sabunu neye iyi gelir?

Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir?

Daha çok sivilce problemi olanların tercih ettiği bıttım sabunu, antiseptik özelliği sayesinde cilt ve saç derisinde meydana gelen deri hastalıkları problemlerinin kısa sürede geçmesine yardımcı olmaktadır. Ülkemizde daha çok Mardin ve çevresinde üretilen bıttım sabunu, yerel üreticiler tarafından doğal olarak üretildiğinden çeşitli sailt problemlerinin tedavisinde kısa sürede sonuç vermektedir. Bıttım sabunu faydaları şöyledir:

Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce patlatmak zararlı mı? Sivilce izlerine doğal tedavi yöntemiSivilce izleri nasıl geçer? Sivilce patlatmak zararlı mı? Sivilce izlerine doğal tedavi yöntemi

  • Saç derisinin doğru ve düzenli olarak temizlenmemesinden kaynaklı saç derisinde yağlanma ve buna bağlı olarak kepeklenmeler meydana gelir. Saç derisinin derinlemesine derinlemesine temizleyerek kepeklenmelerin önüne geçer. 

  • Antiseptik ve antioksidan kaynağı olan bıttım sabunu, saç derisini arındırarak saç derisinin ihtiyacı olan bakımı sağlar. Böylece saç dökülmesinin önüne geçilir. Saçların daha sağlıklı ve canlı uzamasına yardımcı olur. 

  • Peeling olarak kullanıldığında cildi ölü derilerden arındırır ve canlı bir görünüm kazandırır.

  • Cildin daha pürüzsüzleştirerek renk eşitliğini sağlar.

  • Mantar, sivilce, egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. 

  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olan bıttım sabunu, cildi toksin ve yağdan arındırarak daha canlı bir görünüm kazandırır. 

  • Haftada 2 kez saç derisine uygulandığında saç dersini arındırır ve saç derisinde oluşan toksin ve bakterilerin temizler.

  • Saçların çabucak yağlanmasına engel olur.

  • Tüm vücuda uygulandığında vücudun toksin ve yağdan arınmasına yardımcı olduğu gibi cildin nem dengesini sağlar. 

Kükürtlü sabunun cilde faydaları nelerdir? Kükürtlü sabunu egzamaya iyi gelir mi?Kükürtlü sabunun cilde faydaları nelerdir? Kükürtlü sabunu egzamaya iyi gelir mi?

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır?

Aktarlardan kolaylıkla temin edilebilen bıttın sabunu, köpürtülerek saç diplerine masaj yaparak uygulanır. 1-2 dakika masaj yaparak uygulamanın ardından bol su ile durulanmasına dikkat etmek gerekir. Bu işlemin haftada 1-2 kere uygulanması tavsiye edilir. 

Günlük cilt temizliği için oldukça ideal bir seçenek olan bıttım sabunu, gün sonuna makyaj, kir, yağ ve toksinlerin ciltten derinlemesine arınması için köpükleyerek ve mümkünse de ipek lifle yavaş yavaş masaj yaparak uygulanması ardından bol su ile durulanması tavsiye edilir. 

Bıttım Sabunu Fiyatı?

Aktar ve çeşitli web sitelerinden kolaylıkla temin edilebilen bıttım sabunu genellikle kilo ile satılmaktadır. Kilogram fiyatı 80-100 TL arasındadır. Bıttım sabununun tane fiyatı ise 15-20 TL kadardır.

YORUMLAR 7
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    dökülmeyi durduruyor ama kepekten geçilmiyor şaç
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir faydası yok. Sabuncuların cebini doldurmayın. Siyah fasulye siyah mercimek nohut et balık yumurta on numara saç dökülmesine. Bir de demir.
    Cevapla
  • kullanıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl kullandım güya en iyisi ful kepek ve döküntü yaptı. faydasız
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    aldım kafam yara oldu
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bıttım sabununun gerçekten bıttım yağından imal edilmişini bulmak oldukça güç. %10-%20 gibi oranlarda bıttım yağı gerisini normal bitkisel yağlar veya hayvansal yağlar ile karıştırıp kullanılıyor. yani özetle sevgili vatandaşlar haber içeriğinde anlatılan o muhteşem saçlara ulaşmanız pek mümkün değil. yinede biraz para harcayın zamanla dediğimi anlayacaksınız :)))
    Cevapla
  • Tevfik Olca 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben Bıttım sabunu ureticisiyim ve sadece bıttım yağından üretiyoruz tamamen doğal yöntemlerle ürettiğimiz bıttım sabunu %100 bıttım yağından üretiyoruz
    Cevapla
  • İbrahim dağaslan 2 yıl önce Şikayet Et
    İdeali %22 bittim yağı ile olur. Yüzde yüz bittimdan sabun uretilemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı