BioNTech 3.doz aşısı ne zaman? Kimler yaptıracak?

Dünya genelinde aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Sağlık Bakanlığı, 2 doz BioNTech aşısı olanların bağışıklık sistemine ve antikor seviyesine bakılarak 3. dozu olabileceklerini açıkladı. Tüm vatandaşların antikor seviyesini kontrol eden bakanlık, yaş ve cinsiyete göre 3. doz BioNTech aşısının ne zaman yaptırılacağını açıklayacak. Peki kimler 3. doz BioNTech aşısı olabilecek?

BioNTech 3.doz aşısı ne zaman? Kimler yaptıracak?
BioNTech 3.doz aşısı ne zaman? Kimler yaptıracak?
GİRİŞ 05.10.2021 10:24 GÜNCELLEME 05.10.2021 10:36

Sağlık Bakanlığı ülke genelinde aşılama çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken mevsimin yazdan sonbahara geçmesi ve vaka sayılarının kısmen artmaya başlamasıyla 2 doz BioNTech aşısı olan vatandaşların bağışıklık sistemi seviyesine bağlı olarak 3. doz BioNTech aşısına da gerek duyulabileceğini açıkladı. Birçok ülkede aşı yaptırdıktan 6 ay sonra antikor seviyesinin düşeceğinden tekrar aşı yapma çalışmalarına başlanması üzerine Sağlık Bakanlığı süreci yeniden gözden geçirerek hareket geçti.

4. Doz aşı ne zaman olunur? Dördüncü doz aşı randevusu nasıl alınır?4. Doz aşı ne zaman olunur? Dördüncü doz aşı randevusu nasıl alınır?

BioNTech 3. Doz Kimler Yaptıracak?

Sağlık Bakanlığının yaptığı araştırmanın neticesinde 3 doz aşı olan vatandaşların, 2 doz aşı olanlar vatandaşlara göre hastalığa yakalanma oranlarının daha az olduğu, hastalığa yakalansa dahi daha az semptomlarla atlattığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine aşı olduktan sona antikor seviyesinin gün geçtikçe düşmesi ve bağışıklık sisteminin zayıflaması halinde 3. doz aşıya da gerek olabilecektir. 

BioNTech 3. Doz Ne Zaman?

Bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 3. BioNTech aşı çalışmaları, 18 yaşını tamamlamış kişilere uygulanabileceği açıklandı. 2 doz BioNTech aşısı yaptıran kişilerin aşı yaptırdıkları günün üzerinden 6 ay geçmesi kararıyla 3. dozu yaptırabilecekleri ancak bağışıklık sisteminde ciddi şekilde düşül olan vatandaşların 2 doz aşı yaptırmalarının üzerinden 28 gün geçmesi halinde 3. doz BioNTech aşısını yaptırabileceklerini duyuruldu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!