4. Doz aşı ne zaman olunur? Dördüncü doz aşı randevusu nasıl alınır?

Covid-19 salgınına karşı hızla başlatılan aşılama çalışmalarında vaka sayılarının kontrol altında tutulabilmesi için Sağlık Bakanlığından 4. dozun da yapılması ile ilgili açıklama yapıldı. 3. dozu yaptırmış vatandaşların 21 günü doldurmalarının ardından 4. dozun da yapılabileceğini duyurdu. Peki kimler dördüncü doz aşıyı olabilir?

4. Doz aşı ne zaman olunur? Dördüncü doz aşı randevusu nasıl alınır?
4. Doz aşı ne zaman olunur? Dördüncü doz aşı randevusu nasıl alınır?
GİRİŞ 16.08.2021 14:38 GÜNCELLEME 16.08.2021 14:39

Korona virüsün hayatımızın üzerindeki olumsuz etkilerinden kurtulmak ve normal yaşantımıza geri dönmek için hızla devam ettirilen aşılama çalışmaları, 2021 yılı başından itibaren başlamıştı. Yaş gruplarına göre kademeler halinde ilerleyen aşılama çalışmalarında 30 milyonu aşkın vatandaş 2 doz aşıyı oldu. Ancak beklenen yeni bir covid-19 dalgasına karşın Sağlık Bakanlığı 3. Ve 4. doz aşının da gerekebileceğini açıkladı. 

BioNTech aşısının yan etkileri nelerdir? BioNTech aşısı sonrası nelere dikkat edilir?BioNTech aşısının yan etkileri nelerdir? BioNTech aşısı sonrası nelere dikkat edilir?

4. Doz Aşı Ne Zaman Olunabilir?

Covid-19 ile mücadele kapsamında yeni bir salgına karşı 4. doz aşının olunmasıyla ilgili yeni kararı açıkladı. 3. Dozu olan vatandaşların 21 sürenin sonunda aşı olabileceklerini açıkladı. Salgına karşı alınan en büyük önlem olarak görülen aşı, 15 yaşa kadar düşürüldü. Kronik hastalığı olan 12 yaş üstü çocukların da aşı olabilecekleri duyuruldu. 2020 yılı sonbaharın artan vaka sayılarının bu yıl içinde yaşanmaması için aşılama çalışmaları hızla devam etmektedir. 

BioNTech aşısı mı, Pfizer yoksa Sinovac aşısı mı daha etkili?BioNTech aşısı mı, Pfizer yoksa Sinovac aşısı mı daha etkili?

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS üzerinden aşı randevusu alarak çok kısa sürede aşı olunabildiği gibi randevu almadan da hastaneye giderek aşı olunabildiği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. 

Deride kabartı ve kızarıklığa ne iyi gelir? Kaşıntıya iyi gelen doğal çözümler...Deride kabartı ve kızarıklığa ne iyi gelir? Kaşıntıya iyi gelen doğal çözümler...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması