Ödem nasıl atılır? Vücutta ödem olduğunu nasıl anlaşılır?

Ödem, vücudun çok fazla su tutmasından kaynaklı olarak meydana gelen şişlik halidir. Ödem bir hastalığa neden olmasa da birtakım hastalıkların habercisidir. Bundan dolayı ödemin vücuttan en doğal ve sağlıklı şekilde atılması için beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi gerekir. Peki en hızlı ödem nasıl atılır? Vücuttaki ödemi ne atar?

Ödem nasıl atılır? Vücutta ödem olduğunu nasıl anlaşılır?
Ödem nasıl atılır? Vücutta ödem olduğunu nasıl anlaşılır?
GİRİŞ 21.10.2022 14:21 GÜNCELLEME 21.10.2022 14:22

Yeme-içme alışkanlıklarından kaynaklı olarak vücudumuz çok fazla su tutar ve bunun neticesinde de el-ayak başta olmak üzere şişkinlikler görülmeye başlar. Vücutta meydana gelen ödem ise kişinin olduğundan çok daha fazla kilolu görünmesine neden olur. Ödem, fazla kilolu göstermenin yanında eklem ağrıları, el ve ayakta sancılara yol açmaktadır.

Protein eksikliği neden olur belirtileri nelerdir? Hangi besinler protein eksikliğine iyi gelirProtein eksikliği neden olur belirtileri nelerdir? Hangi besinler protein eksikliğine iyi gelir

Ödem Atmanın Faydaları Nelerdir? 

 Ödem, genellikle yanlış beslenme alışkanlıklarından dolayı meydana gelmektedir. Ve bunun neticesinde vücudun belli bölgelerinde şişkinlikler oluşmaya başlar. Bu şişliklerin temel nedeni yalnızca yanlış beslenmeden kaynaklı ise genellikle eklem ağrıları, el ayak sancılarına neden olur. Ancak ödemin nedeni altta yatan bir rahatsızlıksa bu rahatsızlığın doğruca tespit edilmesi için muhakkak doktora başvurulması tavsiye edilir. Ödem, karaciğer hastalıklarının habercisi olarak bir semptom olarak görülebilir. Uzun süreli geçmeyen ödem için ise doktora danışılması tavsiye edilir.

Ödem Nasıl Atılır?

Ödem atmak için yaşam tarzımızda bazı değişikliklerin yapılması gerekmektedir. Bunun için ilk olarak tuzlu yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Ödemin tamamen atılması için uyku düzenine dikkat ederek vücudun yeteri kadar dinlenmesine de özen göstermek çok önemlidir. Gün için yeşil çay, zencefil çayı gibi ödem attıran çayların düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. 

Magnezyum eksikliği nedenleri nelerdir? Magnezyum eksikliği hangi besinlerle tamamlanır?Magnezyum eksikliği nedenleri nelerdir? Magnezyum eksikliği hangi besinlerle tamamlanır?

En Hızlı Ödem Nasıl Atılır?

Günde en az 2 litre su içerek ve bununla birlikte bazı alışkanlıkları hayatımızın parçası haline getirerek hem kısa sürede ödem atılabilir hem de bir daha ödemin oluşmasına engel olunabilir. En hızlı ödem söktüren doğal yöntemler:

  • Her gün 15-20 dakika egzersiz

  • Günde en az 2 litre su

  • Magnezyum ve potasyum kaynağı besinler tüketmek

  • Gün içinde daha az tuz tüketmek

  • Nane limon çayı

  • Zencefil çayı

  • Sabahları aç karnına limonlu ılık su

  • Gece yatmadan sirkeli su

  • Adaçayı

  • Rezene çayı

Vücutta Ödem Olduğunu Nasıl Anlarız?

Ödem, ciltte gerginlik ve parlama, parmakları hareket ettirirken zorlanma gibi belirtilerle kendini gösterir. Cilde dokunulduğunda çukurlaşmaların meydana gelmesi vücutta ödem olduğunun en belirgin belirtisi olarak kabul edilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor