KOAH, astım, soğuk algınlığına birebir: Kestane balı

Son zamanlarda sosyal medyada en çok konuşulan ve kış mevsiminin vazgeçilmez besini haline gelen kestane balının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. KOAH, üst solunum yolları, soğuk algınlığı, astım, bronşit ve nefes darlığına iyi geliyor.

KOAH, astım, soğuk algınlığına birebir: Kestane balı
KOAH, astım, soğuk algınlığına birebir: Kestane balı
GİRİŞ 11.12.2021 17:09 GÜNCELLEME 11.12.2021 17:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bursa'da uzun yıllardır Tahtakale’de bal satan esnaf Özkan Korkmaz, "Kestane balı genellikle kış mevsiminde en çok kullanılan baldır. Sağlığa faydaları ise saymakla bitmez. Bilhassa KOAH hastalığına, üst solunum yollarına, soğuk algınlığına, astım, bronşit ve nefes darlığına çok iyi gelir. Karadeniz bölgesinde, Kastamonu, Bolu, Zonguldak ve Adapazarı yörelerinde yetişir. Kış aylarının vazgeçilmez balıdır" dedi.

İyotun bilinçsiz tüketimine dikkat! Fazlası da azı da zararlıİyotun bilinçsiz tüketimine dikkat! Fazlası da azı da zararlı




FİYATI 300 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Kestane balı fiyatlarının 125 liradan başlayıp 300 liraya kadar çıktığını anlatan Korkmaz, "Kestane balı üretimi haziran ve temmuz ayında başlıyor ve iki ay içerisinde kovanlardan sağılıyor. Fiyatları 125 liradan başlıyor, 300 liraya kadar çıkıyor. Satışlarımız şu ân iyi. Bu bal kışın en çok satılan ürünümüz’’ dedi. 

KESTANE BALI DİYARINDAN SELAM SÖZÜ SATIŞLARI ETKİLEMEDİ

Sosyal medya fenomeni Fehmi Pazarlı’nın, Esra Erol’un programına telefonla bağlanarak, ‘’Öncelikle kestane balı diyarı Zonguldak’tan selamlar’’ sözlerine atıfta bulunan Özkan Korkmaz "Evet, her tarafta (Kestane balının diyarı Zonguldak’tan selam) diye bir söz dolaşıyor. Ama bu reklamın satışlarımıza bir etkisi olmadı, çünkü kestane balı zaten revaçta bir ürün ve kışın en çok satılan bal’’ diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Türk Müslümanlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Reklam haber...kestanenin sağlığa tabiki faydası vardır,,,ama,,,,abartılacak bir yönü yok,,,patates daha faydalı iken ,patates balı olmayışı bahtsizligidir.
    Cevapla
  • Atgitsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Arılara kameramı takıyorlar hep kestane çiçeğimi alıyor.yazıyormu içinde yüzde kaç düzeyinde keystoane çiçeğì özü var diye.
    Cevapla
  • M.ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kestane balının krala sinop ayancıktadır bir kaşık yiyince boğazınızı yakar çünkü buradaki bal orjinaldir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti