Ağız gargarası kullanırken dikkat: Ağız kokusunu arttırıyor, kansere neden oluyor

Diş Hekimi Dr. Murat Aydın ağız temizliğinde kullanılan gargaraların içerisinde yer alan alkolün ağız kanserlerini arttırdığı ve ağız kokusuna neden olduğunu açıkladı.

Ağız gargarası kullanırken dikkat: Ağız kokusunu arttırıyor, kansere neden oluyor
Ağız gargarası kullanırken dikkat: Ağız kokusunu arttırıyor, kansere neden oluyor
GİRİŞ 20.12.2021 15:18 GÜNCELLEME 20.12.2021 15:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diş Hekimi Dr. Murat Aydın, piyasada bulunan gargaraların yüzde 90’dan fazlasının alkol içerdiğini söyledi. Alkollü gargaraların ağız kanserlerini arttırdığını aktaran Aydın, “Bazı gargaraların üzerinde alkolsüzdür yazsa bile yapısında etil olmayan çok sayıda alkoller, tatlandırıcı olarak yer alıyor alabiliyor. Annitol, ksilitol, mentol, ökaliptol, sorbitol, glikol, benzol, timol gibi diğer alkoller gargaraya tatlandırıcı olarak veya başka amaçlarla ilave edilmektedir. Böyle gargaraların yapısında etil alkol bulunmadığı için kutunun üzerine alkolsüzdür yazılmaktadır” dedi.

Uzmanı uyardı: Kovid-19 kalp kası iltihabına neden olabiliyorUzmanı uyardı: Kovid-19 kalp kası iltihabına neden olabiliyor

AĞIZ KOKUSUNA NEDEN OLUYOR

Alkollü gargaraların ağız kokusu yaptığını da kaydeden Aydın, “Maalesef ağız kokusu hastaları alkolsüz zannederek bu gargaraları kullanmakta ve ağız kokusu geçeceğine inanmaktadır. Bir gargaranın yapısında alkol var ise içerisindeki diğer maddelerin ne olduğuna bakmaksızın ağız kokusu sebep olarak kabul edilir. Piyasadaki gargaraların yapısında yüzde 1.7 ile yüzde 26.9 arasında değişen oranlarda etil alkol bulunabilmektedir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    memo belli dinimiz konusunda fazla bilgin yok,islamda ilaç,şifa niyetine alınan birşey haramda olsa caizdir,ve insanlar bunu ağzı mikroplardan temizlemek için alıyor.salgından önce aşırı dinci kesim alkollü diye kolanya türü şey kullanmıyordu,ama şimdi tesettürlü,çarşaflı bayanların bile çantasında alkol içeren el dezanfaktanı var.lokantalar,ulaşım araçları olkol içeren maddelerle dezenfekte ediliyor.
    Cevapla
  • memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu müslimanim diyen kisiler agizini alköl alirmi. bu pis seyi nasil agiza aliyorlar igrenc
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular