Ağız kokusuna kesin çözüm! Ağız kokusuna iyi gelen maydanoz ve karanfil kürü...

Ağız kokusu, kimi zaman ağız ve diş bakımının yeteri kadar yapılmamasından kimi zaman ise mide ve bağırsak hastalıklarından kaynaklı görülebilir. Her ne sebeple olursa olsun ağız kokusu birkaç pratik yöntemle kısa sürede geçebilir. İşte ağız kokusuna iyi gelen maydanoz ve karanfil kürü tarifi...

Ağız kokusuna kesin çözüm! Ağız kokusuna iyi gelen maydanoz ve karanfil kürü...
Ağız kokusuna kesin çözüm! Ağız kokusuna iyi gelen maydanoz ve karanfil kürü...
GİRİŞ 30.12.2021 17:14 GÜNCELLEME 31.12.2021 09:08

Halk arasında pek çok kişide görülen ve oldukça olası bir durum olan ağız kokusu, ağız bakımının düzenli yapılması ve çürük dişlerin tedavi edilmesi ağız kokusunun geçmesine oldukça yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte ağız kokusunun anında geçmesi için doğal kürlerin uygulanması tavsiye edilir. Ağız ve diş sağlığı için oldukça önemli bir yere sahip olan karanfil, diş temizliği için oldukça etkili olan maydanoz karışımından elde edilen kürün düzenli olarak kullanılması ağız kokusunu anında geçirmektedir. 

Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?

Ağız Kokusuna İyi Gelen Maydanoz ve Karanfil Kürü

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı karanfil

  • 1 bardak su

  • 1 tutam maydanoz

  • 1 tutam taze kekik

Yemekten önce limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı? Yemekten önce limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı?

Hazırlanışı:

İlk olarak 1 tatlı karanfil 1 bardak suda kaynatılır. Karanfil ve su kaynarken diğer taraftan maydanoz ayıklanır. 5 dakika kadar karanfilli suyun biraz ılıması beklenir. Karanfilli su soğuduktan sonra maydanoz, kekik, karanfilli su blenderde karıştırılır. Hazırlanan yeşil su süzülerek içilebilir. Ağız kokusuna anından iyi gelen bu karışımım ayrıca metabolizmayı da hızlandırdığından her gün düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor