İnatçı kilolar cushing sendromu habercisi olabilir

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Türkan Mete yağ dokusu artarken kol ve bacakların zayıflaması ile boyun ve ense bölgesinde yağ dokusundaki artışın cushing sendromunun belirtilerinden olduğunu söyledi.

İnatçı kilolar cushing sendromu habercisi olabilir
İnatçı kilolar cushing sendromu habercisi olabilir
GİRİŞ 09.04.2022 09:37 GÜNCELLEME 09.04.2022 09:37

Cushing sendromunun, uzun süre boyunca uygunsuz şekilde yüksek kortizol düzeyine maruziyet sonucu gelişen belirti ve bulgularla karakterize olduğunu belirten Doç. Dr. Türkan Mete, kortizol seviyesindeki yüksekliğin ise hastalık nedenli vücutta aşırı üretime bağlı veya tedavi amaçlı verilen ilaçlardan kaynaklı olabileceğini belirtti. 

SAĞ KALMAYI AZALTAN BİR HASTALIK

Türkan Mete, hastalığın başlıca belirti ve bulgularının kas güçsüzlüğü, yüzde kızarıklık, karın yağ dokusu artarken kol ve bacakların zayıflaması, mor menekşe rengi ciltte çatlaklar, belirgin bir travma olmaksızın ciltte kolay zedelenme ve boyun ve ense bölgesinde yağ dokusunda artış olduğunu belirtti. Cushing sendromunun tedavi edilmez ise komplikasyonlara yol açan ve sağ kalımı azaltan bir hastalık olduğu için doğru tanı ve tedavisinin önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Dr. Türkan Mete, “Tanının önce şüphe ile başlayacağı unutulmamalıdır. Tedavi edilmemesi halinde komplikasyonlara yol açan ve sağ kalımı azaltan bir hastalıktır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı