Yaşlanmayı durdurup 10 yaş gençleştiriyor! Yaşlanma karşıtı besinleri yemeyi ihmal etmeyin

Yaşlanmayı engelleyecek ve 10 yaş gençleşmenizi sağlayacak yiyecekler ile karşınızdayız. Sağlıklı bir cilt herkesin istediği bir durumdur. Bunun hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşmesi için yaşlanmayı durduran doğal mucizevi yiyecekleri araştırdık. İşte bu besinler sizi 10 yaş daha da genç gösterecek!

Yaşlanmayı durdurup 10 yaş gençleştiriyor! Yaşlanma karşıtı besinleri yemeyi ihmal etmeyin
Yaşlanmayı durdurup 10 yaş gençleştiriyor! Yaşlanma karşıtı besinleri yemeyi ihmal etmeyin
GİRİŞ 29.03.2023 16:45 GÜNCELLEME 29.03.2023 16:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bireylerde yaş aldıkça hücrelerde deformasyonlar yaşanmaya başlar ve böylelikle yaşlanma hızı giderek artar. Bu konu hakkında araştırma yapan uzmanlar yaşlanmayı durdurmanın en etkili yolunun antioksidan bakımından zengin besinlerden geçtiğini söylüyor. Hücre yapısını yenileyen yüksek antioksidanlı besinler tüketerek gençleşebilirsiniz. İşte yaşlanmayı durdurup 10 yaş gençleştiren besinler...

YAŞLANMAYI ÖNLEYEN YİYECEKLER

Cildin daha bakımlı, sağlıklı ve canlı olmasını sağlayan bu yiyecekler için sihirli kelimesi kullanılabilir. Etkileri sebebiyle daha genç görünmenizi sağlayacak bu besinler arasında somon balığı, limon kabuğu, havuç ve daha niceleri bulunuyor.

SOMON BALIĞI

Somon balığının içinde yüksek oranda E vitamini bulunmaktadır. Özellikle cilt bariyeri görevi gören somon balığı, Norveçli kadınların güzellik sırrı olarak bilinmektedir. Somon balığı hücrelerin deformasyona uğramaması için set görevi görür.

LİMON KABUĞU

Limon kabuğunda bulunan C vitamini cildin pigmentsel hücrelerini onarmaktadır. pH dengesini sağlayan limon kabuğu özellikle yağlı ciltler için oldukça yararlıdır.

HAVUÇ

Havuç içerik bakımından yüksek oranda A vitamini barındırır. A vitamini sadece cilde değil göz sağlığına da oldukça faydalıdır. Cildini akne ve lekelere karşı savaşmasına yardım eder.

AVOKADO VE ISPANAK

Demir ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan bu iki yeşil besin kırışıklık ve yaşlanma karşıtı olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda ciltteki nem oranını kuvvetlendirir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çayda bulunan yüksek antioksidan yaşlanmayı geciktirir ve cildin yenilenmesini sağlar. Yeşil çay vücuttaki serbest radikalleri iyileştirerek ciltteki yaşlanma etkisini azaltır.

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata kan akışını düzenlerken kalp ve damar sağlığına yararlı olur. Bitter çikolata için yapılan araştırmalarda yiyeceğin flavonoidler bakımından zengin olduğunu ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda bitter çikolata yaşlanmayı geciktirerek genç bir görünüme sahip olmanızı sağlar.

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • harranlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsan yap,Allah'ın verdiği süre bittiğinde ölüm kapını çalar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu