Muş’tan sağlık turizmine dev adım! Estetik için Belçika’dan akın ediyorlar

Muş Devlet Hastanesinde yürütülen başarılı plastik cerrahi ve estetik ameliyatlar, dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Belçika’da yaşayan birçok kişi Muş’a gelerek operasyon geçiriyor.

Muş’tan sağlık turizmine dev adım! Estetik için Belçika’dan akın ediyorlar
Muş’tan sağlık turizmine dev adım! Estetik için Belçika’dan akın ediyorlar
GİRİŞ 20.11.2023 17:54 GÜNCELLEME 21.11.2023 17:55

Muş Devlet Hastanesinde yaklaşık 4 ay önce göreve başlayan Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli, plastik, rekonstrüktif ve estetik ameliyatları alanında önemli kente yeni bir ivme kazandırdı. 

Yaklaşık 4 ay önce göreve başladığını belirten Dr. Beydilli, Muş’ta daha çok cilt kanserleri ve estetik işlemleri konusunda yoğunlaştıklarını anlattı ve an itibariyle yaklaşık 550 estetik işlem bekleyen hasta olduğunu vurguladı.

 Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli

“AN İTİBARİYLE 550’YE YAKIN BEKLEYEN HASTAMIZ VAR”

“Muş’ta daha çok cilt kanserleri ve el kesikleri olmak üzere estetik işlemler konusunda yoğunlaşıyoruz. Çok fazla estetik işler bekleyen hasta var. An itibariyle 550’ye yakın estetik ameliyat bekleyen hastamız var.” Diyen Dr. Beydilli, Belçika’dan pek çok hastanın kente geldiğine işaret ederek şöyle konuştu:

 Elimizden geldiğince imkânlarımız ölçüsünde başka illere sevk etmeden ilimizde yapıyoruz. Haftalık 60 civarında lokal işlem gerçekleştiriyoruz. 7-8 tane büyük yaptığımız operasyon var. Yaklaşık 10 gün önce Belçika’da bir hastamız geldi. Göz kapağı estetik ameliyat gerçekleştirdim. Belçika’dan geldi buraya ameliyatını yaptık, ertesi gün geri gönderdik. Hastanemizin zaten şartları yeterli olduğu için bu tip estetik işlemleri rahatlıkla hastanemizde gerçekleştirip, hastalarımızı birkaç gün içerisinde geldikleri illere gönderebiliyoruz. 4 ay zarfında yaklaşık 650-700 civarı hastaya lokal işlemler dahil ameliyat yaptım. Hızlı bir şekilde bugün de dâhil olmak üzere işlemlerimiz devam ediyor”

Burnundan ameliyat olan Nurhayat Budak ise “Daha önce burnumdan rahatsızdım. Muş Devlet Hastanesine geldim. 2 aydır bekliyorum, şu anda bana sıra geldi. Burada burun ameliyatı oldum. Şu anda çok iyiyim” dedi.

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Rusya'dan Türkiye duyurusu: En yüksek ve en üst düzeyde...