112 Acil Çağrı Merkezlerini asılsız çağrı ile meşgul etmeyin! Çorum Valisi uyarıda bulundu!

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin asılsız çağrı oranında Türkiye genelindeki başarılarına dikkat çekti. '112 Günü' dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Dağlı, 2023 yılında Türkiye genelinde Çorum'un 2. sırada yer aldığını belirtti.

112 Acil Çağrı Merkezlerini asılsız çağrı ile meşgul etmeyin! Çorum Valisi uyarıda bulundu!
112 Acil Çağrı Merkezlerini asılsız çağrı ile meşgul etmeyin! Çorum Valisi uyarıda bulundu!
GİRİŞ 12.02.2024 14:05 GÜNCELLEME 12.02.2024 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2024 yılında aylık asılsız çağrı oranında yüzde 29,85 ile Çorum Acil Çağrı Merkezinin birinci sıraya yükseldiğini ifade eden Vali Zülkif Dağlı, haftalık asılsız çağrı oranında da yüzde 28,85 ile birinci sırada yer aldıklarını belirtti ve bu başarıyı gurur verici olarak değerlendirdi. 

Tedavi edilmezse işitme kaybına kadar götürüyor! Kulakta sıvı birikmesi belirtileri nelerdir?Tedavi edilmezse işitme kaybına kadar götürüyor! Kulakta sıvı birikmesi belirtileri nelerdir?

VATANDAŞLARIN DUYARLI OLMASI GEREK!

Vali Dağlı, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin önemine vurgu yaparak, çeşitli acil durum çağrılarını tek bir çatı altında toplamanın zaman kazandırdığını ve koordineli müdahale imkanı sağladığını söyledi. Ancak, asılsız çağrıların bu hizmeti zorlaştırdığını belirten Dağlı, vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden olduğunu ifade etti.

Aşırı terleme hangi hastalığın belirtisidir? Aşırı terlemeye ne iyi gelir?Aşırı terleme hangi hastalığın belirtisidir? Aşırı terlemeye ne iyi gelir?

Özellikle 112 numarasının ücretsiz olması ve her yerden ulaşılabilir olması nedeniyle, telefonla uğraşan kişiler tarafından gereksiz yere meşgul edildiğini belirten Vali, esnafların telefon testi, PİN kodu sorgulama gibi nedenlerle asılsız çağrılar gerçekleştirdiğini dile getirdi. Bu durumun acil durum hizmetlerinin etkili bir şekilde çalışmasını engellediğini belirten Dağlı, vatandaşlardan duyarlı olmalarını ve gereksiz yere 112'yi aramamalarını istedi. 

Sarılma ve tokalaşma hastalıklara davetiye çıkarıyor! Halk sağlığı uzmanı uyardı…Sarılma ve tokalaşma hastalıklara davetiye çıkarıyor! Halk sağlığı uzmanı uyardı…

GEREKSİZ ARAYANLARA PARA CEZASI!

Asılsız çağrılara karşı 2024 yılında getirilen cezai yaptırımları da paylaşan Vali Dağlı, acil çağrı merkezini gereksiz arayanlara bin 980 TL ile 3 bin 960 TL arasında idari para cezası uygulandığını belirtti.

Çorum'da asılsız çağrıları azaltmak adına mahalle baskısını da değinen Vali Dağlı, muhtarlar aracılığıyla asılsız çağrı yapanlara ulaşıldığını ve bu kişilere uyarılar yapıldığını söyledi. Ayrıca, toplu tanıtım etkinlikleri, hizmet içi eğitimler ve sosyal medya aracılığıyla bilgilendirmeler yapılarak asılsız çağrıların azaltılması için çaba harcandığını ifade etti.

Vali Dağlı, vatandaşları duyarlı olmaya çağırarak, 112'nin gereksiz yere aranmasının bir cana kıymanın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Çorum'un bu başarısını sürdürmek için vatandaşların desteklerine ihtiyaç olduğunu belirterek, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin Türkiye genelindeki başarılarını daha da artırma hedefini paylaştı.

BİR CANA MAL OLMAYALIM!

Çorum 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nün Türkiye’de 57’nci il olarak aktif olmasına rağmen, üç yıl gibi kısa bir zamanda büyük mesafeler kat ettiğinin altını çizen Vali Dağlı, “Tüm istatistiklerimizde Türkiye ortalamasının altında kalarak halkımıza hızlı ve kaliteli hizmet verme noktasında çok iyi bir durumdayız. Personelimizin gayreti ve vatandaşlarımızın da destekleriyle örnek il olmaya devam edeceğiz. Gereksiz ve asılsız çağrılardan kesinlikle kaçınalım. Bir cana mal olmayalım. Bir yaralıya mal olmayalım. Acil bir durumda sekte ve engellemeye mani olmamalıyım” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Bay akıllı 2 ay önce Şikayet Et
    Telefon testi de acil bir ihtiyaç. Telefonun çalıştığından emin olmak gerekir yoksa ihtiyaç duyduğunda ararsın bir bakmışsın çalışmıyor. Telefon test numarası icat edilsin. 112 değil 113 olsun mesela.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi