SSK'lılar ilaçları parayla mı alacaklar?

TEB ile SGK arasındaki ilaç alım protokolü 31 Aralık'ta sona erdi. İlaç alımı da Şubat'ta sona erecek. Bu tarihten sonra sigortalılar eczanelere ilaç alırken para ödeyecek mi?İşte cevabı

SSK'lılar ilaçları parayla mı alacaklar?
SSK'lılar ilaçları parayla mı alacaklar?
GİRİŞ 07.01.2009 11:53 GÜNCELLEME 07.01.2009 11:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Engin Dinç'in haberi

TEB ile SGK arasındaki ilaç alım protokolü 31 Aralık itibariyle sona erdi. İlaç alımı da Şubat ayından itibaren sona erecek. Bu tarihten sonra sigortalılar para ödeyerek mi eczanelerden ilaç alacaklar? Bu konuda TEB ve SGK arasındaki son durum nedir?
 
SGK ile TEB arasında 2004 sonunda yapılan protokolle birlikte 2005 yılından itibaren SSK’lılar ve Yeşil Kartlılar da Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensupları ve çalışan memurlar gibi ilaçlarını serbest eczanelerden almaya başladılar. Bu ilaç alımı protokole istinaden SGK ile serbest eczaneler arasında imzalanan sözleşme ile gerçekleşmiştir. Protokolün geçersiz kalması, sözleşmelerin de geçersiz olacağı anlamına gelmemektedir. SGK tarafından provizyon sistemi işletildiği müddetçe eczaneler ilaç vermek istedikleri taktirde ilaçları verebileceklerdir. Eczanelerin bu ilaçları SGK aracılığı ile vermek istememeleri halinde fatura ile alınmak kaydıyla vatandaşlar paralarını SGK’dan tahsil edebilirler. Yani cepten alma söz konusu değil, parayı ödeyip SGK’dan tahsil etme söz konusudur.
 
İLAÇ ECZACILIK GENEL MÜDÜRÜ DR. MAHMUT TOKAÇ

Eczacılar temel sorunlarını, 'ilaçlardaki kâr marjlarının düşmesi, ilaç fiyatlarının sürekli değişmesi ve ekim ayında uygulanmaya başlanan muayene katılım paylarının eczaneler aracılığı ile alınması' olarak gösteriyor. Bu konularda TEB ve SGK arasındaki görüşmelerde nasıl bir noktaya gelinmiştir? 

ROPÖRTAJIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

KAYNAK: ANALİTİK BAKIŞ
YORUMLAR 11
  • Dede_Sultan 16 yıl önce Şikayet Et
    ...!!!!..... Devlette Akıl varsa sgk lılara hastanelerde eczane açar kendi bünyesinde insanlarda ordan alsınlar bu dışarıdaki eczanecilerinde biraz burnu sürtsün bakalım sonra anlaşmaya yanaşıyorlar mı yanaşmıyorlar mı .. hatta bagkurlulara emeklilere hastanede reçeteyi ala hemen hastane içinde bi eczanede olsun hatta iki tane olsun ilaçları devlet kanalıyla alsın ondan sonra bu dışarıdaki eczanelerde sinek avlasın valla bence çok güzel bir uygulama olurdu ister anlaşsınlar ister anlaşmasınlar..bakın nası yola gelirler
    Cevapla
  • abdullah çapan 16 yıl önce Şikayet Et
    HİÇBİR ZAMAN HALKIMIZI MADUR ETMEK İSTEMEYİZ. Eczacı olarak bizde halkdan biriyiz annemiz, babamız, kardeşimiz sgklı ve gerektiğinde onlarda ilaç kullanıyor. Halkımızı neden bizler madur edelimki. Ancak devlet uyguladığı yaptırımlar ve dayatmacalarla eczaneleri yeteri kadar bunalıma düşürmüştür. Eczacılar bu sıkıntılarda biz sgk ile anlaşmayız diyor. Bürokratlar çözüm üretmek yerine kanal-kanal gezip teb siyaset yapıyor deniyor. Kesinlikle hayır teb eczacının isteklerini ve sıkıntılarını sunuyor, olmazsa olmazlarınısöylüyor. Onlar hala kulak tıkıyor.
    Cevapla
  • canım türkiyem 16 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili eczacılar. Ben hiç bir eczanın battığını, dükkan kapattığını görmedim bugune kadar. Para yok diye kazanmıyoruz diye ağlayan eczanelerde eczane sahibi kendi çalışmıyor diploması çalışıyor, oturdupu yerden parayı götürüyor. Ama beymiş para kazanamıyormuş falan filan. Çok uyanıksınız eczacı arkadaşlar çok unutmayın bu ülkede asgari ücret 500 lira. Sizinde ne kazandığınızı çok iyi biliyoruz.
    Cevapla
  • muratyartasi 16 yıl önce Şikayet Et
    marketlerde satılsın. bi ara gündemde olan ilaçların marketlerde satılması planına bi daha bakmak gerekiyor galiba
    Cevapla
  • HAKAN TÜRKEŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    teb ilk defa hakkımızı arıyor. arkasında durulacaktır,hangi eczane durmam diyorsa o sahtekar eczanedir,her türlü pisliğe bulaşmış eczanedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Trump'tan tarihi zirve öncesi Putin'e savaş ilanı gibi tehdit: Kabul etmezse..
Bakan Memişoğlu'ndan dumansız Türkiye hedefiyle ilgili açıklama